Rally Catalunya Històric: Més de 600 quilòmetres per als 52 clàssics inscrits

28/02/2018

Avui s'ha presentat a la seu barcelonina del RACC l'itinerari i la llista de participants del 2 Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes", prova de regularitat per a clàssics en carretera tancada que per les prestacions que ofereix a tots els seus inscrits està considerada com l'única prova Premium d'aquesta especialitat.

La inscripció la formen 52 equips amb automòbils fabricats abans de 1984 que realitzaran, en dues etapes, un itinerari lineal de 636,47 km entre els quals s'intercalaran 14 trams de regularitat controlada i amb la carretera tancada, dos d'ells a França. Aquest itinerari dona sentit al Trofeu Dues Catalunyes', prova que s'havia desenvolupat de 1960 a 1965 també sota l'organització del RACC i que tenia un recorregut similar.

Els cotxes sortiran a les 14.45 hores del divendres 2 de març des de l'Avinguda de la Catedral de Barcelona. Després de dos dies de cursa, els participants tornaran a la Ciutat Comtal a partir de les 19.45 hores a l'Hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona, establiment en el qual tindrà lloc el sopar de clausura i el repartiment de premis.

Obriran la cursa els guanyadors de l'anterior edició, Carles Miró-Ivan Matavacas, al volant d'un Porsche 911 SC, una marca que és la més representada en el grup d'inscrits, amb un total de 21 unitats de la pràctica totalitat de models. Després dels guanyadors de 2017 sortirà un antic vencedor del Rallye Catalunya, Salvador Cañellas, amb Jordi Parro i una rèplica SEAT 124-1840 Gr.4. A continuació, i amb una cadència d'1 minut, aniran sortint la resta de participants que conformaran un parc tancat ple de joies de l'automoció.

La presentació del Rally Catalunya Històric ha reunit a pilots, copilots i a representants de les marques que fan possible la prova: els patrocinadors oficials Andbank i Hilton Diagonal Mar Barcelona, i els col·laboradors que ofereixen tot el seu suport, com l'Ajuntament de Barcelona, Caves Mestres, BRM Chronographes, AutoSport Hebdo, Sport i Vallespir Retro Courses.

Un itinerari nou i selectiu

El 2 Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes" tindrà un itinerari de 636,47 km dels quals 145,17 km seran de regularitat controlada, distribuïts en 14 trams en carretera tancada, tots ells diferents (no se'n repetirà cap). Els trams es disputaran amb mitjanes fins a 55 km/h i dos tipus de mitjana a escollir.

La sortida es donarà el divendres 2 de març (14.45h) a l'Avinguda de la Catedral de Barcelona després del dinar que els participants celebraran a l'Hotel Barcelona Catedral. Els tres primers trams seran Rocafort (16.18h), Talamanca (17.06h) i L'Estany (18.02h), i el primer re-agrupament tindrà lloc al restaurant d'una estrella Michelin, Can Jubany, on el xef Nandu Jubany oferirà un detall gastronòmic exclusiu. Tres trams més, ja de nit, completaran la primera etapa fins a arribar al final al Mas Solà (a partir de les 21h), a Santa Coloma de Farners. Aquests tres trams seran Sant Julià (19.20h), Collsaplana (19.37h) i Cladells (20.15h), tots ells molt valorats en la història del Rallye Catalunya. A Mas Solà els participants soparan i pernoctaran.

A les 8.30h del dissabte 4 de març arrencarà la segona etapa del ral·li que prendrà rumb nord fins a creuar la frontera amb França, amb 8 especials per davant: Les Serres (9.03h), Les Encies (9.31h), Capsacosta (10.34h) i ja en territori francès La Forge del Mitg (12.04h), després de la disputa de la qual hi haurà un reagrupament a la Domaine de Falgós, un exclusiu club de Golf en el qual els participants hi dinaran.

Els quatre trams restants portaran al ral·li i els seus supervivents a Barcelona. Primer realitzaran Col de Sous (14.43h), encara en territori francès, al que seguiran Les Lloses-Alpens (16.36h), La Costa dels Gats (17.25h) i La Guàrdia (18.03h), a la conclusió del qual la destinació serà l'Hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona, on el primer participant està previst que arribi a les 19.45h. En aquest hotel es procedirà al sopar de clausura i al repartiment de premis (a partir de les 22h) amb les principals autoritats presents.

El guanyador de la primera edició obre la cursa

Un grup realment selecte de pilots i màquines intentarà inscriure el seu nom en el palmarès d'una prova que rememora els grans anys de l'automobilisme de carretera i que en la primera edició va guanyar el duet Carlos Miró-Ivan Matavacas (Porsche). Destacar també la presència de grans noms de la regularitat nacional i amb molta trajectòria en aquesta especialitat: Víctor Sagi Montplet (Porsche 911 S), fill de Víctor Sagi Vallmitjana, guanyador de la primera edició del "Dues Catalunyes"; el moltes vegades guanyador de proves d'aquest estil, José Manuel López-Gerard Ferrer (VW Scirocco); també l'equip femení format per Tere Armadans-Anna Vives (VW Golf GTI), cinquenes l'any passat, etc. 

Esment especial per als components de l'equip SEAT Coches Históricos, que participa en aquesta prova ni més ni menys que amb cinc vehicles liderats pel ja mencionat Salvador Cañellas, completant la formació el president del RACC, Josep Mateu-Kim Vilatarsana (Seat 124 Sport 1600); el president del Circuit de Barcelona-Catalunya, Vicenç Aguilera-Elisabet Aguilera i el periodista Josep Viaplana-Carles Jiménez, tots dos duets amb Seat Ibiza 1.5 GLX. En el cinquè cotxe estaran Miguel Ángel Madrazo-Xavier Pérez (Seat Ronda Crono 2.0), aquest últim director General del RACC.

En aquesta llista d'inscrits hi ha molts altres noms coneguts dins la regularitat per clàssics: David Nogareda-Sergi Giralt (Porsche 911 RS 2.7); Joan i Álvaro Rollán (Porsche 911 T 2.2); Oriol Vilanova-Daniele Rizza (BMW 2002 Turbo); Kini Muntada i el copilot guanyador del Dakar, Lucas Cruz (Porsche 911 Carrera 3.2); Josep Maria Molas-Ramon Ferrés (Ford Escort MK II); Joan Pedragosa-Josep Beltri (BMW E21); Antonio Arderiu-Luis Góngora (Porsche 914/4); Antonio Tejón-Uko' Segurado (Audi Quattro) i un llarg etcètera.

No es pot passar per alt la presència de grans especialistes francesos i belgues com Anthony Guillemat-Christophe Cruzet (Porsche 911 SC), David i André Exposito (Ferrari Dino 308), Jacques Evrard-Yves Noelanders (Porsche 911), Bernard Van Den Broeke-Lluís Sales (Alpine-Renault A-110) o Serge Adriaens-Freddy Moors (Porsche 911 2.4S), entre molts d'altres. Remarcar que hi ha inscrits participants de Bèlgica, França, Itàlia i Turquia.

El 2 Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes" confirma la voluntat del RACC d'organitzar una prova de regularitat per clàssics amb qualitat i filosofia d'un ral.li Premium.

Informació sobre la prova: www.rallycatalunyahistoric.com amb l'itinerari complet, els trams de regularitat, la llista d'inscrits i a través de la qual es podrà fer el seguiment del ral·li.