Suècia: Un ral·li WRC només per a especialistes

12/02/2018

Encara que en la primera prova del mundial de 2018 ja vam poder veure la neu en alguns sectors dels trams, serà a Suècia on el blanc element serà predominant en el recorregut dels 18 trams previstos entre el 15 i el 18 de febrer als voltants de Karlstad. Els 68 equips inscrits hauran de realitzar un total de 314,25 km de velocitat dels 1.400,79 totals.

No difereixen massa les especials pel que fa a les disputades en les últimes edicions, més enllà de canvis puntuals, començant el dijous a última hora de la tarda amb la clàssica Súper Especial de Karlstad. En la jornada del divendres hi haurà tres trams a doble passada amb 140,10 km cronometrats mentre que el dissabte se'n disputaran uns altres tres, també dues vegades, però afegint a aquesta etapa les curtes especials de Karlstad i Torsby Sprint, per totalitzar 120,31 km de velocitat. Ja l'últim dia, com sol ser habitual el més curt de tots amb 51,94 km cronometrats, es realitzaran tres trams amb Torsby com a Power Stage per concloure la cursa.

Òbviament els pilots nòrdics surten com a grans favorits, ja que des de l'any 2005 (el 2009 no va ser puntuable per al mundial), tan sols Sébastien Ogier ha trencat aquesta hegemonia amb tres victòries (2013, 2014 i 2016, totes amb Volkswagen). Petter Solberg, Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen i Jari-Matti Latvala han estat la resta de vencedors des que el 2004 guanyés per última vegada un pilot no nòrdic abans de l'arribada d'Ogier, precisament el seu compatriota Sébastien Loeb.

En aquesta prova no hi seran els espanyols Dani Sordo-Carlos del Barrio, que tornaran a Mèxic, ja que seran substituïts a Hyundai per Hayden Paddon-Sebastian Marshall al costat dels habituals Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul i Andreas Mikkelsen-Anders Jaeger. A M-Sport Ford s'incorporen Teemu Suninen-Mikko Markkula, els quals estaran sota la mateixa carpa que Sébastien Ogier-Julien Ingrassia i Elfyn Evans-Daniel Barritt, alhora que Mads Østberg-Torstein Eriksen també ho faran amb Citroën, que completa la seva formació amb Kris Meeke-Paul Nagle i Craig Breen-Scott Martin. L'única marca que no varia pel que fa a Monte-Carlo és Toyota, que acudirà a la segona cita de la temporada amb Latvala-Anttila, Tänak-Järveoja i Lappi-Ferm. Les categories suport, tant WRC2 com WRC3 i la Júnior, compten amb una fenomenal participació a raó de 15, 16 i 14 equips respectivament.

A més, i encara que els catalans Nil Solans-Miquel Ibàñez realitzaran la seva primera prova amb el Ford Fiesta R5, han preferit no puntuar en aquest ral·li amb l'objectiu d'anar acoblant-se a la nova mecànica. També hi serà present un altre representant espanyol, Amador Vidal, que ho farà amb un Mitsubishi Lancer Evo X acompanyat pel portuguès Jose Camacho.