Aman Barfull, director del RallyRACC: "Volem més pilots de casa"

18/12/2017

La temporada 2017 del Campionat del Món FIA de Ral·lis ha estat excel·lent en l'aspecte esportiu, amb set pilots (Ogier, Neuville, Tänak, Latvala, Evans, Meeke i Lappi) guanyadors de proves puntuables i les quatre marques involucrades guanyant curses totes elles (M-Sport/Ford, 5; Hyundai, 4; Toyota, 2; Citroën, 2). La nova generació dels World Rally Car ha complert i fins i tot superat les expectatives. Quan la temporada 2018 ja està en boca de tots, Aman Barfull, director del RallyRACC i de l'Àrea Esportiva del club, comenta alguns aspectes de la situació actual del campionat i del ral·li català puntuable per al mateix.

Quina és la valoració del RACC sobre la situació del WRC, no només de l'evident èxit de la temporada recentment acabada, sinó també sobre com es pensa pot transcórrer la campanya 2018?
La temporada 2017 a la que acabem de posar punt i final ha estat una de les més competides que recordem, amb quatre marques involucrades i totes amb possibilitats de lluitar per la victòria en tots els ral·lis. L'any 2018 es presenta millor ja que el campió, Sébastien Ogier, seguirà a M-Sport/Ford i amb voluntat de renovar el títol, són un equip molt preparat i professional. Però no cal oblidar que Hyundai vol aconseguir el títol de pilots i el de marques, pels quals han estat lluitant aquest any fins a la penúltima competició. I tot això sense parlar dels progressos evidents de Citroën i Toyota.

El RACC sempre s'ha distingit per innovar en tots els aspectes. La normativa que han de complir els organitzadors està molt clara, hi ha previstes modificacions sobre aquest tema?
Des del punt de vista de la FIA no hi ha grans canvis a la vista, tot això per seguir mantenint l'estabilitat que l'actual marc normatiu ofereix.

Des que el 2010 es van introduir els trams mixts (única prova del WRC a tenir-los), el RallyRACC ha evolucionat fins a una cursa espectacular i impredictible en el terreny esportiu, està d'alguna manera estructurada la que serà 54 edició del RallyRACC?
És cert que estem treballant en la propera edició però encara és aviat, barregem moltes coses per saber com serà l'estructura final però caldrà esperar alguns mesos per a això.

Com s'hauria d'impulsar la participació de pilots espanyols en la prova del mundial?
Per la nostra banda incentivem d'una manera important l'import de la inscripció per als pilots de casa, amb el desig que els pilots líders del Campionat d'Espanya puguin córrer perquè considerem que per ells participar en el RallyRACC seria l'oportunitat de mesurar-se amb els pilots que segueixen el mundial.

Aman Barfull seguirà en 2018 formant part de la Comissió WRC de la FIA, representant als organitzadors, ja que després de set anys en la Comissió de Ral·lis (que contempla la resta de ral·lis internacionals, excloent els del mundial), quatre d'ells com a President, ha deixat aquesta responsabilitat. Barfull és l'únic català en la Comissió del Campionat del Món de Ral·lis (WRC), formada per 20 persones, i porta més de 20 anys involucrat en la FIA en diversos càrrecs i tasques.

El 54 RallyRACC, Rally de España, se celebrarà aquesta vegada entre els dies 25 i 28 d'octubre de 2018 i serà la dotzena i penúltima prova puntuable per al Campionat del Món FIA de Ral·lis.

Premis RACC MotorSport
Aquest dimecres, 20 de desembre, tindrà lloc el lliurament de premis RACC MotorSport 2017, la multitudinària gala en la qual estaran presents els pilots més cèlebres i les futures promeses que han destacat per fer una bona campanya, trobada que a més aglutina a tota la família esportiva del club.