2018: Un Ral·li Monte-Carlo 50% nou

11/12/2017

Que la llegenda continuï! Així defineix l'Automobile Club de Monaco la propera edició (86a) del seu famós ral·li que, com ja és habitual, obrirà una nova temporada del Campionat del Món FIA de Ral·lis. La cursa es desenvoluparà entre els dies 25 i 28 de gener i les principals línies comunicades per l'organitzador configuren tradició i innovació, conservant les grans línies mestres dels últims anys, però presentant un recorregut renovat en més d'un 50%.

Després de dos dies i mig d'intensos reconeixements, des del dilluns 22 de gener fins al migdia del dimecres 24, els equips faràn el Shakedown (3,35 km), prop de Gap, que aquest any serà per cinquena vegada consecutiva l'autèntic nucli de la cursa, amb el parc d'assistència situat prop de l'estadi nàutic de Fontreyne.

La sortida oficial del 86 Rallye Automobile Monte-Carlo es donarà a partir de les 17.50h del dijous 25 de gener des de la plaça del Casino de Mònaco. Al programa d'aquesta etapa nocturna hi ha dues especials en el departament dels Alps-de-Haute-Provence: ThoardSisteron (36,58 km) i BayonsBréziers (25,49 km), amb arribada a Gap durant la matinada.

El divendres 26 de gener es disputaran sis especials decisives al sud de Gap al llarg de tres departaments (Hautes-Alps, Drôme i Alps-de-Haute-Provence), amb uns 151 km cronometrats i tres especials a recórrer dues vegades: VitrollesOze (26,72 km), RoussieuxEygalayes (33,67 km) i VaumeilhClaret (15,18 km).

L'endemà, dissabte 27 de gener, desplaçament al nord de Gap per la 3a jornada de cursa en els departaments de Isère i Hautes-Alps, amb un bucle compost per Agnières-en-DévoluyCorps (29,16 km) i Saint-Léger-les-MélèzesLa Bâtie-Neuve (16,87 km), tots dos a fer dues vegades. Per concloure el dia i de camí a Mònaco, els cotxes hauran de superar encara de dia BayonsBréziers (25,49 km), abans de visitar per última vegada el parc d'assistència de Gap.

Per finalitzar aquesta 86a edició, el Monte-Carlo recorrerà el diumenge 28 de gener quatre trams i un total de 64 km, tots ells sense assistència, als Alpes-Maritimes. Els dos trams a disputar en dues ocasions seran La Bollène-VésubiePeïra-Cava (18,41 km) i La CabanetteCol de Braus (13,58 km), l'última passada del qual serà Power Stage.

A partir de les 15.00h tots els equips que aconsegueixin classificar-se estaran presents en el tradicional repartiment de premis a la plaça del Palau del Príncep de Mònaco.