Yves Matton (Citroën Racing): "Tenim molt clares les nostres possibilitats"

04/12/2017

A l'espera que anunciï la composició de pilots de Citroën Racing per 2018 (amb tota seguretat amb Kris Meeke com a cap de files), Yves Matton reflexiona sobre la part final de la campanya recentment finalitzada i també sobre els principals prolegòmens de la propera.

Després d'una sèrie de bons resultats, entre ells dues victòries, acabar la temporada tal com ho vam fer a Austràlia va ser frustrant. En molts ral·lis, el d'Austràlia entre ells, hem lluitat pel podi, però problemes i alguna sortida de pista ens va tallar sovint les expectatives. Realment de vegades ens va faltar sort, unes altres encert. Pel que fa als nostres pilots els vam demanar que provessin com era el seu punt de velocitat, però això també ho hem pagat amb algun accident o punxada. Kris i Craig s'han mostrat sempre molt ràpids, amb bon ritme en zones difícils, encara que les dificultats per concretar demostren fins a quin punt és difícil triomfar en el WRC, més que en qualsevol altra especialitat.

Des d'un punt de vista general, cal felicitar-se pel gran espectacle que ha ofert el WRC durant el 2017. La nova generació de vehicles s'ha mostrat fantàstica i hem assistit a ral·lis apassionants. Feia temps que quatre constructors i set pilots diferents no aconseguien imposar-se en una mateixa temporada. Ara més que mai el Campionat del Món de Ral·lis ofereix una plataforma immillorable per a un constructor que desitgi posar a prova la qualitat dels seus productes. Al mateix temps, el nivell de la competició és molt alt, el millor en molts anys. Quant a Citroën Racing, acabem l'any amb la satisfacció d'haver guanyat dues curses, Mèxic i Catalunya. Aquest era l'objectiu marcat per la direcció de Citroën al principi de la campanya. No amago que hem viscut moments delicats a meitat de temporada, però el treball dut a terme pel conjunt de l'equip després s'ha traduït en resultats concrets.

La preparació de 2018 va començar fa força mesos. Al centre d'estudis, a la fàbrica o durant els assajos, el desenvolupament del C3 WRC ha estat i és permanent. Certes evolucions ja han estat introduïdes, unes altres estan en curs esperant l'homologació. L'equip tècnic dirigit per Christophe Besse té una visió clara de les àrees en les quals hem de progressar. Els cronos marcats a Catalunya, Gal·les i Austràlia fan pensar que el nostre cotxe és competitiu. Parlant dels pilots, anunciarem pròximament els nostres plans. És un tema de pocs dies ja que els preparatius del Ral·li Monte-Carlo comencen ja al desembre. Només puc confirmar que Sébastien Loeb no estarà en aquest primer ral·li, ja que la proximitat de dates amb el Dakar no li permet abordar aquesta prova en les millors condicions.

Es defineixen els equips 2018

Si bé és lògic pensar que a Citroën Racing els dos pilots fixos seran Kris Meeke i Craig Breen, amb Khalid Al-Qassimi com a tercer alternant-se amb algun altre pilot (sembla ser que Stéphane Lefebvre se centrarà en el desenvolupament el Citroën DS3 R5), les altres tres formacions tenen tancada la seva estructura.

M-Sport/Ford (és molt possible que la multinacional presti un suport no tan modest a Malcolm Wilson durant la propera campanya) ha confirmat al campió Sébastien Ogier i a Elfyn Evans com a primers espases, amb un tercer Fiesta WRC conduït per un pilot a definir, possiblement amb els colors de Dmack.

Hyundai Motorsport també té clara la nòmina de conductors dels seus i20 WRC: Thierry Neuville i Andreas Mikkelsen, amb Hayden Paddon i Dani Sordo alternant-se al volant de la tercera unitat al llarg del campionat. Toyota Gazoo també compta amb pilots importants, tots ells guanyadors de proves del WRC: Jari-Matti Latvala, el nouvingut Ott Tänak i Esapekka Lappi, els tres al volant del Yaris WRC.