FIA Júnior WRC 2018: Un Ford Fiesta R5 per al campió

27/11/2017

El Campionat del Món FIA Júnior de 2018 viurà una temporada similar a la que ha finalitzat recentment, encara que el pilot que resulti Campió es farà creditor d'un Ford Fiesta R5 en propietat perquè corri amb l'equip que desitgi, no ho farà en l'estructura d'M-Sport. Aquest futur guanyador també rebrà, de cara a 2019, la inscripció per al mundial WRC2, el combustible de l'any de competició gratis i 200 pneumàtics per afrontar la temporada.

Encara que el premi del guanyador d'aquest mateix campionat el 2017, Nil Solans, serà fer la temporada 2018 del WRC2 sencera amb un Fiesta R5, servit i assistit directament per M-Sport, els premis tant d'un any com de l'altre es consideren els més generosos que s'hagin distribuït en la història del certamen Júnior, la qual cosa permet als guanyadors un valuós impuls professional. En aquesta propera edició no hi haurà els pack de cada dos ral·lis. L'import de la inscripció per a aquest mundial Júnior és de 139.500 i només poden inscriure's pilots nascuts a partir de l'1 de gener de 1989, que es posaran a prova al volant del Ford Fiesta R2T construït per M-Sport en la seva planta de Cracòvia, Polònia.

Maciej Woda, director del FIA Júnior WRC comenta: Volem que qui guanyi el mundial Júnior estigui en condicions de prosseguir la seva carrera esportiva en el WRC2, i a més amb el seu propi cotxe, podent realitzar pel seu compte els assajos addicionals que ell o el seu equip considerin necessaris per conèixer el cotxe o per preparar els ral·lis. Estem treballant amb els nostres socis per brindar tot el suport que puguem. Tot això demostra que córrer el FIA Júnior WRC és la millor opció i el millor pas per a tot pilot jove que vulgui obrir-se camí en aquest món tan difícil dels ral·lis. La classificació de cada ral·li, a més d'atorgar punts depenent de la posició assolida, atorgarà punts extra per aconseguir un millor temps scratx.

També s'ha anunciat que Pirelli substitueix a Dmack com a subministrador de pneumàtics. La marca milanesa proveirà als Fiesta R2T amb els compostos que es decideixin. Com s'informava més amunt, el guanyador del FIA Júnior WRC de 2018 rebrà 200 unitats de pneumàtics repartides en cobertes de terra, neu i asfalt per calçar el Fiesta R5 que li lliuri M-Sport. Pirelli proporcionarà el seu pneumàtic Sottozero amb tacs de gel per al Ral·li Suècia, els pneumàtics RK i RKW per a les carreteres d'asfalt del Tour de Còrsega i el pneumàtic K Scorpion s'usarà per a les pistes de terra de Portugal, Finlàndia i Turquia.

El calendari de 2018 del Júnior WRC constarà d'aquestes cinc proves, encara que l'última d'elles serà doble, per tant en realitat seran sis puntuacions i el Ral·li de Turquia tindrà una gran importància. Les inscripcions per a la temporada 2018 del FIA Júnior WRC es van obrir l'1 de novembre.