Ral·li Austràlia: Punt final amb tot decidit

13/11/2017

L'única cita del Campionat del Món FIA de Ral·lis que es disputa a Oceania tancarà aquesta setmana (16-19 de novembre) la present temporada, a la qual s'hi arriba amb tots els campionats sentenciats ja des de la prova anterior de Gal·les. Amb Sébastien Ogier com Campió del Món de Pilots per cinquena vegada consecutiva i amb M-Sport obtenint el títol mundial per primera vegada a l'apartat de Constructors (després dels dos que va aconseguir per Ford el 2006 i el 2007), la majoria d'inscrits, almenys els que participen sota el marc dels equips oficials, disputaran la 13a cita de 2017 sense la més mínima pressió, més enllà del que suposa incrementar el palmarès personal de qui finalment acabi com a guanyador.

La cita austral manté un recorregut molt similar al de les últimes edicions amb lleugeres variacions en algunes de les especials, però mantenint aquesta dificultat que sempre ha caracteritzat les seves ràpides pistes de terra. La base de la cursa estarà de nou situada a Coffs Harbour, ciutat costanera de la costa est australiana situada al nord de Nova Gal·les del Sud. Una part de les especials de la primera i de la tercera jornada coincideixen en el seu traçat, en tots dos casos al nord de Coffs Harbour. Les del segon dia se situen al sud, sent les més allunyades de la zona d'assistència a l'entorn de la ciutat de Bowraville. En total, els participants realitzaran 21 trams amb 318,33 quilòmetres cronometrats, distribuïts en 8 especials en la primera etapa (113,42 km contra el crono), altres 8 en la segona (140,27 km crono) i 5 en la tercera (64,64 km de velocitat).

De fet la participació és una de les més baixes de la temporada, sent la meitat dels 34 inscrits de procedència local. Això sí, les formacions oficials hi seràn totes amb l'absència destacada per als afeccionats espanyols de Dani Sordo, que serà substituït per Hayden Paddon. La resta ho faran amb els seus pilots habituals a excepció de Toyota, que hi serà únicament amb dues unitats per Jari-Matti Latvala i Esapekka Lappi, ja que es queda fora Juho Hänninen, qui el proper any no formarà part de l'equip en ser reemplaçat per Ott Tänak, qui farà a Austràlia la seva última cursa amb M-Sport Ford, equip que igual que Hyundai i Citroën acudeixen a Austràlia amb tres cotxes cadascun.