Wales Rally GB: Primera oportunitat per sentenciar

23/10/2017

Aquesta setmana, des del dijous 26 al diumenge 29 d'octubre, es disputa la penúltima prova del Campionat del Món FIA de Ral.lis i 12a de la temporada, en la qual podrien quedar decidits ja els títols de Pilots i Constructors a favor de Sébastien Ogier i M-Sport, respectivament. Indubtablement, el preferit per guanyar a Gal·les és el francès Ogier, vencedor de les quatre últimes edicions, totes amb Volkswagen, encara que el seu ara company d'equip a M-Sport, Ott Tänak, també sortirà amb la motivació suficient per assegurar-se el subcampionat de pilots, després d'haver superat al RallyRACC a Thierry Neuville, que és el tercer aspirant però a qui se li ha complicat l'assumpte després del seu abandó en la prova catalana.

També serà l'última cita de l'any per a l'espanyol Dani Sordo, que ja no acudirà a Austràlia on l'equip Hyundai Motorsport prendrà part amb tres unitats de l'i20 Coupé WRC per Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen i Hayden Paddon, pilot que substituirà al del RACC a les Antípodes, sent a més aquests els nominats a Gal·les per l'apartat de Constructors.

Un total de 62 equips formen la llista d'inscrits, en la qual destaca el copilot espanyol Borja Rozada, que acompanyarà aquesta vegada a Benito Guerra a la categoria WRC2, que presenta aquí una fantàstica participació en ser una de les tres proves obligatòries que han de realitzar els pilots inscrits en la mateixa, però ja amb Pontus Tidemand com campió des d'Alemanya. A WRC3 tan sols hi ha dos equips, ja que el títol d'aquesta categoria, igual que el FIA Júnior, ja se'l va adjudicar el català Nil Solans, campionat que finalitzava a la prova catalana.

La resta d'equips oficials no presenten amb prou feines variacions pel que fa al RallyRACC, sent l'única d'elles el canvi a Citroën Total Abu Dhabi d'Stéphane Lefebvre per Craig Breen, que d'aquesta manera torna al mundial després de la seva absència a Catalunya.

Quant al recorregut, compost per 1.488,10 km totals dels quals 304,36 corresponen als 21 trams previstos, presenta pocs canvis pel que fa a l'edició anterior, amb lleus modificacions en algunes especials. Després del Shakedown del dijous 26 d'octubre, la cursa arrencarà a la tarda amb un tram curt espectacle al circuit Tir Prince del comtat de Conwy, al nord de Gal·les. L'assistència se situarà una vegada més a Deeside, sent els trams del divendres els més allunyats de l'epicentre de la prova i els del diumenge els més propers, per finalitzar la prova a Llandudno.

Comencen a perfilar-se els equips de 2018
Després dels corresponents anuncis oficials, Hyundai Motorsport i Toyota Gazoo Racing WRT ja té als seus pilots de 2018 decidits. La marca coreana comptarà amb Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen, Dani Sordo i Hayden Paddon, la qual cosa fa suposar que els dos últims s'alternaran al volant del tercer cotxe. Pel que fa a la marca japonesa, els seus pilots per la propera temporada seran Jari-Matti Latvala, Ott Tänak i Esapekka Lappi. Queden Citroën Total Abu Dhabi WRT i M-Sport WRT, en els quals la peça clau és Sébastien Ogier. M-Sport/Ford, equip més que probable Campió del Món 2017, pot trobar-se amb un combinat sense primeres figures, tot el contrari que Citroën, que és molt probable que recuperi al número u mundial.