Balanç d'Aman Barfull, Director del 53 RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA

15/10/2017

"Tenim un dels millors ral·lis del Campionat del Món i volem seguir tenint-lo"

Al capdavant de l'equip organitzatiu del RallyRACC i de l'Àrea Esportiva del club, Aman Barfull ofereix el resum final de l'organització. El 53 RallyRACC ha celebrat en 2017 la seva 27a edició com a prova del Campionat del Món FIA, 13a consecutiva en la Costa Daurada amb Salou i PortAventura com a principals epicentres.

"La gran majoria de les persones que hem viscut el 53 RallyRACC coincidim que ha estat una de les edicions més competides dels últims anys, amb molts canvis de líder i guanyadors de trams diferents, cosa que confirma a la nostra prova com un ral·li imprevisible en l'esportiu i que els actuals vehicles ofereixen una inusual igualtat de la qual es beneficia l'esport. Tot això és la millor tarja de presentació de la nostra especialitat, el WRC.

El balanç anual que solc fer de la nostra cursa té de vegades punts que s'assemblen molt d'una edició a una altra. La força i eficàcia que ens atorga l'experiència de l'equip humà que tenim en el RACC i l'immens treball coordinat de professionals i voluntaris, ens permet viure sempre uns RallyRACC extraordinaris en tots els aspectes. En 2017 tot s'ha mantingut a molt alt nivell i des del meu punt de vista hem de congratular-nos de tenir una organització eficaç, molt rodada i capaç de fer front als problemes més insospitats. Aquest any les marques oficials en els seus balanços finals han recolzat la nostra organització i ens han posat com a mostra del que ha de ser un ral·li de Campionat del Món. Aquest excel·lent resum està avalat també per la FIA i per la resta d'equips participants, que col·loquen unànimement al 53 RallyRACC com un exemple a seguir.

En aquesta edició hem fet molta èmfasi en el tema de la seguretat. Tots coincidim a valorar que hem tingut més espectadors que fa un any, aquesta afluència podia haver causat problemes de seguretat si no haguéssim tingut a punt un dispositiu àmpliament divulgat amb anterioritat a la cursa. Afortunadament la seguretat ha augmentat exponencialment al ritme del nombre de seguidors i la FIA ha reconegut l'esforç notable que s'ha fet.

No oblidem que tenim un enorme treball per davant, en el fons cada any arrenquem el nostre ral·li amb el mateix gran desafiament que significa coordinar la voluntat en matèria de seguretat de l'organització, amb les ganes de gaudir i de veure de prop l'espectacle per part dels espectadors. Però a poc a poc aquesta cultura de la seguretat total va cuallant i estem convençuts que aconseguirem plenament l'objectiu que 30' abans les carreteres dels trams estiguin buides i sense risc per a ningú.

Aquest any hem hagut de retardar alguns minuts la sortida en tres dels trams, precisament per resituar espectadors per part dels equips info i del cotxe doble 0. El missatge de màxima seguretat s'expandeix amb intensitat els dies previs, però ha de calar en els espectadors al moment de planificar els seus moviments i de col·locar-se sempre a les Zones de Públic. De la seva actitud depèn el futur del RallyRACC. Els nostres tres cotxes 0 i els equips d'Informació i de Seguretat han estat, aquest any més que mai, peces fonamentals perquè entre tots hàgim brodat una actitud de seguretat. Tots hem viscut una cursa magnífica. El treball en aquest sentit seguirà la propera temporada, anem pel bon camí però no hem de baixar la guàrdia.

Reitero el meu agraïment a tots per haver fet possible un 53 RallyRACC de molt alt nivell, especialment reconeixem la dedicació de l'elevat nombre de voluntaris que ens presten el seu temps i el seu esforç. Tenim un dels millors ral·lis del Campionat del Món i volem seguir tenint-lo, gràcies a tots per ajudar-nos al fet que sigui així!".

Aman Barfull
Director de Cursa 53 RallyRACC