SS 9/SS 12 – Alcover-Capafonts Guia dels trams

19,93 km (asfalt)


Dissabte, 15 d'octubre de 2016 • Sortida del primer vehicle: 08:49h i 13:57h

Descripció general

És el mateix tram que es va disputar el 2015 amb el nom de Capafonts, encara que en sentit invers. Aquesta vegada l'especial arrenca des de la població d'Alcover i acaba a Capafonts. La part inicial del tram és de carretera molt ampla però amb un asfalt molt trencat. Una vegada s'arriba a meitat del tram, per la població de Mont-ral, la carretera s'estreny, millora el ferm i es torna molt més virat passant per una zona molt boscosa. L'especial llaneja força fins a arribar a Capafonts.

Zona de públic ZP-1

És just la part intermèdia del tram, punt on es podran comparar diferències entre els participants. La zona és molt ràpida després de culminar l'ascensió que arrenca a Alcover. Hi ha bona visibilitat i es passa de llarg l'encreuament de Mont-ral. Zona segura a les parts elevades que existeixen prop de la carretera, molta atenció el ser una zona molt ràpida.





Accés: A peu des de la població de Mont-ral, que s'arriba per la TV-7045 provinent de la zona de La Mussara. Molta atenció a aquest accés que es troba molt prop del primer tram de la jornada.

Aparcament: A Mont-ral, la qual cosa permet una fàcil arribada al tram.

Zona de públic ZP-2

A partir d'aquesta zona els cotxes ja encaren la part final del tram. Situada a la part central del mateix, els cotxes faran dues paelles en pujada, la primera més oberta i la segona més tancada després de deixar a un costat el desviament de Farena. Zona segura als camps de cultius propers que fan de graderia natural.





Accés: Per la pista asfaltada que prové de la població de Farena i anteriorment de La Riba. S'arriba a Farena per la carretera TV-7044.

Aparcament: Limitat a la pròpia carretera d'accés que ve de Farena. Molta atenció, deixar un carril lliure i no taponar l'accés. ATENCIÓ: L'accés pel final de tram a Capafonts estarà tallat des de l'encreuament de La Febró/Prades .