SS 8 • Vilaplana Guia dels trams

6,28 km (asfalt)


Dissabte, 15 d'octubre de 2016 • Sortida del primer vehicle: 08:10h

Descripció general

És un tram nou encara que circuli per una carretera carregada d'història com és la de La Mussara, donat que al llarg de les múltiples edicions del RallyRACC s'ha corregut en diferents configuracions. La d'aquest any és una de les més curtes que s'han disputat, però això no significa que perdi un àpex de la seva dificultat.

El tram surt de la localitat de Vilaplana, per la carretera T-704, amb un asfalt en un molt bon estat, però sens dubte el que més el caracteritza és el seu sinuós ascens cap a la serra de La Mussara, superant un fort desnivell amb contínues paelles. El tram acaba pocs metres abans de l'encreuament cap a L'Albiol (tancat al públic).

Zona de públic ZP-1

L'única Zona de Públic que disposa aquesta especial és bastant àmplia i el principal punt d'interès es troba a pocs metres de la sortida. Després d'un inici sinuós, deixant enrere la població de Vilaplana, el tram arriba a una paella a la dreta en pujada. Zona segura sempre a les zones elevades que voregen la carretera.

Per accedir a aquesta zona hi haurà habilitat un sender d'1,5 km que es podrà superar perfectament caminant. Aquest sender sortirà des de la mateixa població de Vilaplana, passant pel dipòsit d'aigua i arribant finalment al tram.





Accés 1: Per la carretera TP-7013 que ve des de la Selva del Camp.

Accés 2: Des de la T-11 agafar l'última sortida direcció Maspujols per la carretera T-704. Passar per les poblacions de Maspujols i L'Aleixar fins arribar a Vilaplana .

Aparcament: Limitat a les rodalies de la població de Vilaplana. S'aconsella arribar amb la suficient antelació per no provocar col·lapses en els voltants del tram.

A tenir en compte: L'entrada del tram per l'inici de l'especial estarà prohibida ja que es tracta d'una zona sense pas fora de l'asfalt. Tots els espectadors hauran d'utilitzar el sender que surt de Vilaplana per accedir a l'especial.