SS 4/SS 7 – Terra Alta Guia dels trams

38,95 km (terra i asfalt)


Divendres, 14 d'octubre de 2016 • Sortida del primer vehicle: 11:11h i 15:21h

Descripció general

Una de les novetats d'aquest any és el nou inici de tram, és a dir, l'especial començarà abans de Vilalba dels Arcs, d'aquesta manera el tram tindrà un nou encreuament a la pròpia població, on anteriorment es donava la sortida. El que segueix invariable és el repte per a tots els pilots en haver-se d'adaptar als cinc canvis de terreny que els esperen al llarg del recorregut d'aquest tram. És l'especial mixta més reconeguda de tot el Campionat del Món gràcies a la seva zona central d'asfalt, molt tècnica i revirada, amb una pujada que deixa unes vistes espectaculars del riu Ebre, i una baixada que porta els cotxes a la part final del tram, una altra vegada sobre terra, cap a La Fatarella.

Zona de públic ZP-1

La nova configuració del tram dóna una nova dimensió a aquesta ZP. Hi ha una vista i ubicació immillorables per presenciar l'arribada dels cotxes a l'encreuament (sobre ciment) als peus de Vilalba dels Arcs. A més de poder presenciar la panoràmica del camí per on vindran els cotxes a centenars de metres de distància. Després de l'encreuament, els cotxes seguiran l'especial com les anteriors edicions, que deixa la població enrere, en una ràpida ziga-zaga en lleu rasant.







Accés: L'accés recomanat és per la TV-7231 des de Gandesa. Cal seguir les indicacions per accedir a l'àmplia zona d'aparcament prevista, molt a prop del tram. Des de la mateixa població es pot accedir a una àmplia zona de més d'un quilòmetre amb excel·lents corbes enllaçades.

Aparcament: Àrea molt propera al tram, a Vilalba dels Arcs. .

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de públic ZP-2

Zona molt ràpida i amb bona visibilitat. Es troba força aprop de Vilalba dels Arcs i el seu gran atractiu és la facilitat d’aparcament aprop del tram.




Accés: Després de deixar Vilalba dels Arcs, agafar la TV-7231 direcció La Pobla de Massaluca i a la fita 12,5 agafar la cruïlla a la dreta direcció “Els Barrancs”, des d’aquest lloc s’accedirà a la zona de públic indicada.

Aparcament: Àmplia zona d’aparcament molt aprop del camí per on passa el tram.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de públic ZP-3

L’accés ens porta a una àrea del tram molt ràpida, en baixada amb dues espectaculars corbes a dretes. Zona segura a la part superior dels monticles i dels marges dels cultius propers.





Accés: Cal accedir a aquesta zona des de La Fatarella, d’aquí prendre la pista anomenada “Camí dels Valencians” i, a uns 10 quilòmetres, s’arriba a l’encreuament del tram.

Aparcament: Només es pot aparcar en la pròpia pista d’accés però amb molta cura de no bloquejar el pas.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de públic ZP-4

La pista, després d’una zona ràpida, ha canviat de terra a asfalt uns metres abans i en aquest encreuament el que es produeix, a més d’una forta frenada, és un gir tancat a la dreta amb canvi en el tipus d’asfalt.




Accés: Des de Gandesa per la TV-7231 i, després de passar per Vilalba dels Arcs i La Pobla de Massaluca, continuar per la TV-7411 direcció Riba-roja d’Ebre. A uns 8 quilòmetres es troba el tall de la carretera, pk 15,4, a uns 800 metres de l’encreuament del tram.

Aparcament: Només es pot aparcar a la pròpia carretera d’accés TV-7411; cal deixar sempre un carril lliure per poder circular.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de públic ZP-5

Hi ha dues possibilitats, és una de les zones més emblemàtiques del tram i del RallyRACC. El tram passa primer per davant de l’ermita de San Francisco en una corba de dretes en lleugera baixada per 500 metres després afrontar un encreuament i zona molt estretes entre un camp d’oliveres. Zona segura a la part alta dels marges dels cultius propers i a la vessant del bosc que envolta la zona.







Accés: Des de La Fatarella, agafar una pista denominada “Camí dels Valencians” després de 5 quilòmetres prendre un encreuament a la dreta direcció a l’ermita de Sant Francesc. A uns 11,3 km s’arriba a la zona, entre camps d’oliveres.

Aparcament: Zona de difícil aparcament. No hi ha estacionament delimitat, només es pot aparcar a la pròpia pista d’accés de forma que no bloquegi el camí. Molta precaució, es tracta d’un camí rural molt estret.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de públic ZP-6

Es tracta d’una zona espectacular per tractar-se d’una cruïlla amb canvi de terreny i en baixada. L’angle és molt tancat cap a la dreta, tot sobre asfalt, per prendre un nou camí de terra en direcció La Fatarella. A 200 metres d’aquest punt es troba el final de l’especial.





Accés: El millor accés es pren des de la carretera entre La Fatarella i Ascó, per la T-733. A 2,5 km de La Fatarella i a 10 km d’Ascó hi ha l’encreuament que porta fins al tram, en direcció Riba-roja d’Ebre.

Aparcament: Només a la pròpia carretera i limítrofs, com és lògic intentant no bloquejar els accessos.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat