SS 17/SS 19 – Duesaigües Guia dels trams

12,10 km (asfalt)


Diumenge, 16 d'octubre de 2016 • Sortida del primer vehicle: 8.13h i 12.08h

Descripció general

Duesaigües també és un altre dels trams més populars del RallyRACC, conegut anteriorment com Riudecanyes. Igual que fa un any es disputa a l'inrevés del que abans era habitual i és pràcticament tot en pujada, sortint de Riudecanyes per finalitzar a les cèlebres rotondes del Coll de la Teixeta.

El tram comença amb lleugera baixada fins arribar a l'encreuament de Riudecanyes on es gira a la dreta i es comença a pujar en direcció a Duesaigües, vorejant el pantà de Riudecanyes, amb una pujada molt tècnica passant per algunes zones boscoses i per sota del famós pont del tren.

La part prèvia a la meta és la coneguda per les seves característiques rotondes que passen per sobre de la N-420. La muntanya exerceix de tribuna natural en una zona estupenda per veure passar els cotxes, en l'última rotonda els participants hauran de fer un virolla sencera (a l'estil dònut). L'especial acaba a pocs metres de l'última rotonda direcció Porrera.


Zona de públic ZP-1

Primera zona del tram, ràpida i amb lleu baixada fins a l'encreuament de Riudecanyes, que s'haurà d’agafar per l'última de les seves illetes situada més a l'esquerra (en sentit del tram), encarant-se a continuació la pujada cap a Duesaigües.






Accés: Des de Montbrió del Camp cal prendre la carretera T-313 cap a Riudecanyes. També es pot arribar des de Vilanova d'Escornalbou prenent la carretera a la dreta cap a Riudecanyes.

Aparcament: Zona limitada a la població de Riudecanyes.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de públic ZP-2

La primera part de la zona és una ziga-zaga per sobre d'un pont que deixa enrere una entrada a la població de Duesaigües. És força ràpida i segueix cap a la segona zona que acaba una vegada creuat el nucli urbà i es passa per sota del pont del tren. Zona segura als marges i al vessant de la muntanya que està a prop de la carretera.






Accés: Si s'accedeix des de l'AP-7, prendre la sortida 37, dirigir-se per la T-312 fins a Montbrió del Camp i després per la T-310 fins a les proximitats de Mont-roig del Camp. Just abans de prendre la variant que voreja el poble, trobarem indicadors per anar cap a Vilanova d'Escornalbou per la T-321, pel nucli urbà del qual cal passar i seguir les indicacions cap a la pintoresca localitat de L'Argentera. Passats 2,6 km d'aquest poble, trobarem l'accés al tram a la població de Duesaigües. Molta atenció al pas per la petita població de L'Argentera, es tracta d'una zona molt estreta.

Aparcament: Zona d'aparcament a Duesaigües.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de públic ZP-3

Es tracta d'una de les zones més reconegudes de la prova. La rotonda amb graderia natural permet una excel·lent visió del pas dels participants. En la segona rotonda els cotxes donen el gir sencer de més de 360º per acabar l'especial a pocs metres. És un dels punts més espectaculars de les dues jornades d'asfalt. Zona segura al vessant de la muntanya.


 
 




Accés: Per l'antiga N-420, prendre l'accés una vegada passada la població de Les Irles.

Aparcament: Gran àrea d'estacionament habilitada a l'antiga N-420, deixant sempre lliure un carril.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat