SS 1 – Barcelona Guia dels trams

3,20 km (asfalt)


Dijous, 13 d'octubre de 2016 • Sortida del primer vehicle: 18:06h

Descripció general

Per tercer any consecutiu, aquest tram urbà a la ciutat de Barcelona obrirà la fase competitiva del ral·li. Es tracta d'un traçat que pot catalogar-se de lent i amb certa dificultat però molt espectacular. L'especial arrenca des de la part baixa de la muntanya de Montjuïc, a la zona on es troba el recinte firal, amb la sortida i arribada situades a l'avinguda Reina Maria Cristina, on també hi ha el parc tancat previ a la sortida, el que converteix a tota la zona com un lloc de visita gairebé obligada.

Zones de públic

En ser una especial cronometrada pensada i dissenyada perquè el màxim nombre d'espectadors puguin gaudir-la, tot el tram és en realitat una zona de públic, sempre seguint les normes de seguretat perquè en tot moment es pugui seguir l'acció dels millors pilots del WRC.

La part més baixa de l'especial, la de l'avinguda Reina Maria Cristina, és un lloc ideal per comprovar les diferències entre vehicles i pilots en tractar-se de la sortida i l'arribada i el punt de pas a la primera volta dels mateixos. La zona central del tram, que passa pel voltant de la Font Màgica, és possiblement la més atractiva, vistosa i àmplia, permetent als espectadors certa mobilitat. Les escalinates d'accés al Palau Nacional ofereixen una vista impecable de gran part del traçat, una part de l’skyline de la ciutat i del gir de 180 graus que els cotxes han de donar just davant d'aquesta ubicació .


Accés/Aparcament: A peu des de la boca del metro o l'estació d'autobús de la Plaça d'Espanya, encara que també s’hi pot accedir des del carrer Lleida i fins i tot des del Palau Nacional, on hi ha l'aparcament que pot servir als aficionats que vinguin de fora de Barcelona, encara que si es tria aquesta opció cal tenir en compte que no es podrà canviar d'ubicació al no tenir enllaç amb les altres zones del circuit.





– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat