Itàlia-Sardenya: Ott Tänak (Ford), cinquè triomfador de 2017!

11/06/2017

Les alternatives al capdavant del Campionat del Món FIA de Ral·lis han seguit un ral·li més. A Itàlia ha guanyat el cinquè pilot en set curses disputades, no es pot demanar un millor repartiment de victòries i a més, en aquesta ocasió, rescabalant amb la posició més alta del podi a un pilot que ho ha merescut en més d'una ocasió, l'estonià de 29 anys Ott Tänak. Autor d'una campanya més que notable juntament amb el seu copilot Martin Jarveöja i al volant del segon Ford Fiesta WRC d'M-Sport World Rally Team, amb la victòria a Sardenya ha aconseguit el triomf en un ral·li puntuable que el col·loca en la història del WRC com el pilot núm 77 a aconseguir-ho. El podi sard l'han completat Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) i Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupé WRC).

Divendres: Paddon (Hyundai) marca el ritme a la cursa
Després de guanyar Thierry Neuville (Hyundai) a l'especial d'obertura del dijous, era el neozelandès Hayden Paddon (Hyundai) el que es mostrava més fort i plenament rescabalat de la seva suposada baixa forma d'altres ral·lis, culminant l'esgotador primer dia al capdavant amb 8,2 segons de renda sobre el seu company. Fins a quatre pilots van liderar la classificació aquest primer dia. Com ja és habitual, les pistes estaven cobertes de terra relliscosa i la situació de sortida als trams de Paddon el va ajudar a donar tota una demostració i, de pas, assegurar-se una posició de sortida similar de cara al dissabte.

Thierry Neuville era segon després d'algunes punxades, però podent contenir la ja habitual pressió d'Ott Tänak (Ford) i aquesta vegada també de Jari-Matti Latvala (Toyota). Cinquè va acabar Mads Østberg (Ford), a qui seguien Juho Hänninen (Toyota), que va experimentar alguna emoció en els trams en impactar contra un talús en l'última especial, i el líder del campionat i encarregat d'obrir pista, Sébastien Ogier (Ford), setè a més de 40 del capdavanter.

Entre els desafortunats, Kris Meeke (Citroën) que va figurar com a líder però va bolcar i es va retirar, Craig Breen (Citroën) amb problemes de motor, Elfyn Evans (Ford) per un accident i Dani Sordo (Hyundai), amb greus problemes de turbo que el van retardar ostensiblement.

Dissabte: Tänak (Ford) pren el relleu
El dissabte es va disputar la jornada més llarga del ral·li, començant molt d'hora (5h) i afrontant dos bucles idèntics de tres trams entre els quals Monte Lerno i el famós Micky's Jump. Hayden Paddon estava donant tota una demostració i comptava amb uns 10 segons sobre Tänak a mitja etapa però va arribar l'error: va impactar contra un talús que va destrossar la part posterior dreta del seu i20.

L'incident de Paddon situava a Tänak en una primera plaça que ja no deixaria, finalitzant el penúltim dia amb una bona renda de 24,3 segons sobre Jari-Matti Latvala. Un Tänak pletòric va marcar dos dels tres escratxos de la tarda i se'l va veure fort i convincent com per poder administrar aquest avantatge durant el curt diumenge i això malgrat que Latvala va mostrar la seva millor versió, afermant-se en una segona plaça que li permetia totes les esperances de millora. Neuville va acabar la jornada tercer per davant d'un magnífic Esapekka Lappi (Hyundai), quart en la seva segona participació amb un WRC i per davant del seu company de marca Juho Hänninen, que va cometre una virolla en l'últim tram. Sébastien Ogier seguia en una grisa sisena plaça per davant de Mads Østberg i Andreas Mikkelsen (Citroën).

Diumenge: Tänak ho aconsegueix; Ford/M-Sport repeteix
Ja se sap que el diumenge és el dia més curt en l'actual WRC. A Sardenya la matinal es composava de dos bucles idèntics amb dos trams que sumaven poc més de 42 km contra el crono, amb els punts extres disponibles per als cinc pilots més ràpids en el Power Stage com a punt final al ral·li. Paddon marcava l'escratx a Cala Flumini i Latvala li retallava 5,5 a Tänak, encara que a Sassari-Argentiera, tram que guanyava Sordo, l'estonià li endossava més de 6,5 al finlandès, la qual cosa deixava clar el pols entre tots dos. El penúltim tram era també la gairebé última oportunitat que canviessin les coses i no ho van fer, ja que només eren 2,1 segons els que llimava Latvala a Tänak, deixant que 23,4 segons fossin una renda poc menys que insalvable. En aquest tram se sortia durament Paddon, la qual cosa obligava a parar el ral·li.

Quan el Power Stage va poder celebrar-se els interessos entre els pilots eren totalment contraposats. Tänak efectuava una especial prudent per assegurar-se el triomf mentre que entre els que van intentar el millor temps va haver-hi de tot, problemes per Latvala i Neuville i encerts per Lappi, Sordo i Ogier, que sense fer soroll sumava 3 punts impensables.

A més del gran paper que va protagonitzar el guanyador Tänak, gran ral·li també d'Esapekka Lappi, ja que a més de la quarta posició aconseguia marcar 6 escratxos, i també de Dani Sordo, autor també de 4 escratx, que sense els problemes de turbo possiblement hagués pogut aspirar a lluitar pel podi.

Gran triomf de Nil Solans a WRC3/JWRC
Extraordinari rendiment de Nil Solans-Miquel Ibàñez (Ford Fiesta R2), dominadors en WRC3 i el que és més important, en JWRC. Segons la reglamentació, amb aquest segon triomf de la temporada Solans es fa creditor de dos ral·lis amb un Fiesta R5 per a la campanya 2018. En WRC2 doblet Skoda Fabia amb Jan Kopecký i Ole Christian Veiby, si be el primer cotxe de la categoria -encara que sense puntuar- ha estat el Ford Fiesta d'Eric Camilli. El mundial tornarà el 29 de juny a Polònia.

Classificació final Ral·li Itàlia Sardenya 2017
1-Ott Tänak-Martin Jarveöja (Ford Fiesta WRC), 3h.25'15"1
2-Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC), +12"
3-Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupé WRC), +1'07"7
4-Esapekka Lappi-Janne Ferm (Toyota Yaris WRC), +2'12"9
5-Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC), +3'25"3
6-Juho Hänninen-Kaj Lindström (Toyota Yaris WRC), +3'38"5
7-Mads Østberg-Ola Floene (Ford Fiesta RS WRC), +6'31"8
8-Andreas Mikkelsen-Anders Jaeger (Citroën C3 WRC), +8'07"8
9-Eric Camilli-Benjamin Veillas (Ford Fiesta R5), +11'15"8
10-Jan Kopecký-Pavel Dresler (Skoda Fabia R5, WRC2), +11'21"4
11-Ole Christian Veiby-Stig Rune Skjaermoen (Skoda Fabia R5, WRC2), +13'37"8
12-Dani Sordo-Marc Martí (Hyundai i20 Coupé WRC), +17'02"8
13-Yazeed Al Rajhi-Michael Orr (Ford Fiesta RS WRC), +18'09"3
14-Takamoto Katsuta-Marko Salminen (Ford Fiesta R5, WRC2), +18'23"3
15-Yohan Rossel-Benoit Fulcrand (Citroën DS3 R5, WRC2), +22'06"3