55 equips al Ral.li Itàlia-Sardenya

01/06/2017

Un total de 55 equips estan inscrits al proper Ral·li Itàlia Sardegna, setena prova del Campionat del Món FIA que es disputarà entre els dies 8 i 11 de juny amb seu a L'Alguer. Aquest ral·li està organitzat per l'Automobil Club d'Itàlia amb el suport de la regió de Sardenya i un itinerari dissenyat en el nord de l'illa, amb 312,6 km cronometrats repartits en 19 proves especials.

El shakedown es disputarà a Olmedo i la primera súper especial es correrà al Ittiri Arena (2 km), tots dos el dijous 8 de juny. Del 9 a l'11 es correrà el ral·li pròpiament dit, amb final a les 13.45 del diumenge al port de L'Alguer. Entre els 55 inscrits tots els seguidors del mundial, entre ells els equips del JWRC, campionat que torna a l'activitat.

La graella de sortida inclou 13 vehicles WRC 2017 (4 Ford Fiesta, 3 Hyundai i20, 3 Citroën C3 i 3 Toyota Yaris). A ells s'uniran 3 WRC amb especificacions 2016. 8 són els cotxes inscrits en WRC2, encara que curiosament cap dels favorits ha triat aquesta cursa, de manera que els dos primers classificats al campionat i inscrits a Sardenya són Ole-Christian Veiby (7è) i Jan Kopecky (8è), tots dos amb Skoda. 12 són els inscrits en WRC3, si be aquest fet és a causa de la comentada puntuabilitat per al FIA Júnior, que aporta 9 dels cotxes en joc.

Dos seran els equips espanyols en concurs, el primer com és lògic el Hyundai i20 Coupé WRC núm 6 de Dani Sordo-Marc Martí, i el Ford Fiesta R2 núm 61 de Nil Solans-Miquel Ibàñez, actualment líders a l'apartat FIA Júnior després de guanyar a Còrsega. Un tercer copilot espanyol estarà a Sardenya, Rodrigo Sanjuán de Eusebio, a la dreta del bolivià Sebastián Careaga en el Ford Fiesta R2 núm 67 del FIA Júnior.