Ral·li de Portugal: Segona victòria de l'any per Ogier-Ingrassia i Ford/M-Sport

21/05/2017

Recuperant-se d'una primera jornada en la qual, per la seva condició de líders del mundial, els va correspondre obrir la ruta, Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) van dissenyar una actuació a partir del segon dia del Ral·li de Portugal en la qual l'eficàcia, la velocitat i l'absència d'errors els ha permès entrar a Matosinhos com a vencedors del ral·li, segona victòria de l'any amb la qual consoliden els seus respectius liderats. Aquest triomf, cinquè del Campió del Món en la cursa lusitana, confirma a Ogier com el principal favorit d'un WRC que ha de viure encara moltes sorpreses. La resta del podi l'han ocupat els Hyundai i20 de Neuville-Gilsoul i Sordo-Martí, aquests últims en la part baixa del calaix per segona vegada aquesta temporada.

El de Portugal sempre és un ral·li complicat, ja ho era quan es corria a l'Algarve i ho és també ara que ha tornat al nord del país, molt a prop de la frontera amb Galícia. En un mundial tan compartit com és el de l'actual temporada, era interessant comprovar quina marca i principalment quin pilot repetiria en el lloc més alt de la classificació. Han estat Ford/M-Sport i Ogier, que sumen la seva victòria de Portugal a la de Monte-Carlo i s'uneixen a Neuville/Hyundai en els equips repetidors en el lloc més alt.

Divendres d'esprint
Un Neuville en plena forma marcava el millor crono en la super especial del circuit de Lousada del dijous, empatat amb Østberg, al mateix temps que Paddon quedava tercer a 1 dècima de segon. En els autèntics trams de ral·li amb els quals arrencava el divendres, era precisament el neozelandès el que aconseguia l'escratx a Viana do Castelo, la qual cosa el col·locava en primer lloc, mentre que Latvala i Meeke eren els més ràpids a Caminha i Ponte de Lima, una combinació de noms en el més alt que demostrava el molt competida que s'estava mostrant la cursa ja que a més, després de 75 km de velocitat, els quatre primers estaven separats per menys d'un segon i mig.

Paddon era el primer que repetia en el primer lloc, de nou a Viana do Castelo, segona passada, la qual cosa li permetia desenganxar-se d'Ogier i acostar-se a menys de 2 segons de Breen, 4t en la general. El belga Neuville era el més ràpid en el segon pas per Caminha, però la millor part era per Tänak, que es convertia en nou líder per 1 dècima sobre Latvala! La batalla estava sent realment dura a les places d'honor. Però on la dificultat d'aquest ral·li anava a demostrar-se en tota la seva cruesa era en el segon pas per Ponte de Lima, en el qual Sordo obtenia un fenomenal escratx sobre Ogier i Tänak, que el catapultava a la segona posició, enmig dels dos Fiesta. La jornada finalitzava amb dues passades al tram urbà de Braga, en les quals Ogier i Østberg marcaven el millor registre, finalitzant el dia tal com estava abans dels mateixos: Tänak, Sordo i Ogier en 5" i la resta, encapçalat per Neuville, a més d'11".

Dissabte de selecció natural
Després d'un inici de cursa no especialment brillant, lògicament per veure's frenat en obrir pista, Ogier estava a poc a poc recuperant l'empenta. Vieira do Minho veia al francès en primer lloc, amb Evans pràcticament amb el mateix temps i Neuville i Tänak a continuació. Aquests resultats feien possible un petit saltiró del Campió del Món, que passava a Sordo i s'acostava a 1,1" del líder Tänak. Però l'estonià reaccionava magníficament i li treia a Cabeceiras de Basto 5,2" segons al seu company-rival, la qual cosa feia augmentar la seva petita renda en la general, al mateix temps que Sordo sucumbia davant la pressió de Neuville de cara a la tercera plaça. Per concloure el primer gir havia de superar-se el tram més llarg del ral·li, Amarante (37.55 km), en el qual Ogier deixava clares les seves intencions marcant l'escratx amb error de Tänak, que donava un toc i perdia 1 minut molt llarg: Ogier ja era el líder.

A la tarda, el segon pas a les especials matutines veia l'actuació d'un fort i motivat Neuville batallar contra un Ogier que va saber controlar la situació (2 scratxos del belga i 1 del francès), la qual cosa permetia concloure la jornada amb 16"8 entre tots dos contendents, clarament els millors en aquest ral·li. Sordo mantenia sense problemes el tercer lloc, mentre que Tänak ascendia a la quarta posició, superant a l'irlandès Craig Breen.

Diumenge de control
Amb quatre trams, dos d'ells el famós salt de Fafe (que a més era power stage), la jornada dominical s'ha transformat en un exercici de control entre els dos pilots més en forma del moment, serien suficients 16,8 segons perquè Ogier tragués a relluir la seva màquina de control per mantenir a ratlla a l'obús Neuville? La resposta és sí. Paddon aconseguia ser el millor en el primer Fafe, amb Neuville esgarrapant 8 dècimes a Ogier, però a Luilhas era Ogier el que manava per davant de Sordo, endossant-li 3,3 segons suplementaris a Neuville, de manera que amb menys de 20 km cronometrats per davant el Campió del Món podia administrar 19,3 segons a l'incisiu belga, per la qual cosa tot semblava estar sota control.

En el penúltim tram, Luilhas, un Paddon amb poc que perdre aconseguia un nou escratx, seguit de Meeke i Evans. Els contendents a la victòria donaven el resultat del ral·li com a bo, sent Neuville 1,8 segons més ràpid que Ogier però apartats tots dos de les primeres places. Faltava doncs el power stage de Fafe i els llaminers punts suplementaris, que se'ls emportaven Tänak (5), Neuville (4), Evans (3), Lappi (2) i Ogier (1).

Triomf de Pontus Tidemand (Skoda) en WRC2 després de la increïble bolcada del líder fins a aquest moment (més de 3' d'avantatge), Andreas Mikkelsen (Skoda), en l'últim tram. Les altres dues places del podi les han ocupat Teemu Suninen (Ford) i Simone Tempestini (Citroën). En WRC3, el mexicà Francisco Name (Citroën) arrenca un valuós triomf, sent segona la parella catalana Nil Solans-Miquel Ibàñez (Ford), que a més de córrer el FIA Júnior també participen en altres proves de WRC3. El francès capdavanter d'aquest apartat, Raphaël Astier (Peugeot), s'ha retirat. Propera cita del WRC: Sardenya, entre els dies 8 i 11 de juny.

Classificació final Ral·li de Portugal 2017
1-Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC), 3h42'55"7
2-Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupé WRC), +15"6
3-Dani Sordo-Marc Martí (Hyundai i20 Coupé WRC), +1'01"7
4-Ott Tänak-Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC), +1'30"2
5-Craig Breen-Scott Martin (Citroën C3 WRC), +1'57"4
6-Elfyn Evans-Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC), +3'10"6
7-Juho Hänninen-Kaj Lindström (Toyota Yaris WRC), +3'48"9
8-Mads Østberg-Ola Floene (Ford Fiesta WRC), +5'29"7
9-Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC), +5'43"6
10-Esapekka Lappi-Janne Ferm (Toyota Yaris WRC), +8'13"3
11-Pontus Tidemand-Jonas Andersson (Skoda Fabia R5, WRC2), +11'21"9
12-Teemu Suninen-Mikko Markkula (Ford Fiesta R5, WRC2), +11'33"1
13-Stéphane Lefebvre-Gabin Moreau (Citroën C3 WRC), +12'02"3
14-Martin Prokop-Jan Tománek (Ford Fiesta RS WRC), +15'16"3
15-Simone Tempestini-Giovanni Bernacchini (Citroën DS3 R5, WRC2), +18'22"5