Un Ral·li de Portugal més gallec que mai

15/05/2017

O melhor rali do mundo està d'aniversari. Compleix 50 anys, l'equivalent a les seves noces d'or, i ho fa més a prop que mai de la frontera gallega, amb la majoria del seu recorregut a menys d'una hora del límit entre Portugal i Espanya, a les províncies d'Ourense i Pontevedra. Una oportunitat única per gaudir d'una prova amb un ambient espectacular, uns trams excepcionals i una participació de les millors que es recorden, amb 13 cotxes oficials doncs Citroën en suma un més per Khalid Al-Qassimi i Toyota també, amb un altre per Esapekka Lappi, als quals cal sumar els 20 cotxes inscrits en WRC2 amb l'asturià Dani Cué copilotant a Benito Guerra (Skoda), en ser aquesta una de les proves obligatòries de la temporada per figurar en la classificació de la categoria, i els 6 en WRC3, entre els quals s'hi troben els catalans Nil Solans i Miquel Ibáñez (Ford Fiesta R2), per sumar al costat dels pilots lusitans més habituals un total de 65 equips inscrits.

Després de ser el primer a sumar dues victòries aquest any, Thierry Neuville (Hyundai) arriba summament motivat a Portugal, encara que no es pot descartar a ningú, doncs tots vindran amb les sensacions d'Argentina de pilotar sobre terra encara recents, en un terreny molt similar al de Portugal. Els seus companys d'equip, el duo espanyol Dani Sordo-Marc Martí i Hayden Paddon, voldran tenir les seves opcions de victòria així com els Ford de Sébastien Ogier, líder provisional del mundial de pilots, Ott Tänak, el sorprenent Elfyn Evans i fins i tot Mads Ostberg, amb un altre Fiesta WRC de la nova generació. Toyota surt amb els seus habituals Jari-Matti Latvala i Juho Hänninen, mentre que Citroën ho farà amb Kris Meeke, Craig Breen i Stéphane Lefebvre.

Per a aquesta sisena prova del mundial composta per 19 trams cronometrats i 349,17 km de velocitat, el recorregut és molt similar al de les dues edicions anteriors, amb el shakedown de Baltar el dijous 18 de maig al matí, començant ja la prova a la tarda en el circuit de Lousada, després d'una sortida protocol·lària des de Guimarães. La zona d'assistència continuarà situada en el recinte firal Exponor de Matosinhos, als afores de Porto, des d'on es comencarà el divendres 19 de maig per afrontar els trams de Viana do Castelo, Caminha i Ponte de Lima en dues ocasions, que es faran en sentit contrari a l'any passat i amb alguna modificació en el primer d'ells. La novetat per a aquesta edició és que la jornada conclou amb un tram espectacle a Braga, també a dues passades.

El dissabte 20 de maig hi haurà dues passades pels clàssics Vieira do Minho, Cabeceiras do Basto i Amarante, aquest el més allunyat d'Espanya. L'última etapa del diumenge 21 de maig es desenvoluparà en les mítiques especials de Fafe, Luilhas i Montim, la primera repetint-se dues vegades en ser l'última amb el Power Stage.