Ral·li Argentina: Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20), els primers que repeteixen

30/04/2017

Finalment, i en un final de ral·li realment emocionant, Elfyn Evans-Daniel Barritt (Ford) cedien la victòria per set dècimes de segon després d'haver liderat la cursa des del segon fins al penúltim tram. Van haver d'esperar fins a l'última especial Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai) per convertir-se en el primer equip que aconsegueix guanyar dos ral·lis aquesta temporada. Ott Tänak-Martin Järveova (Ford) completaven el podi, encara que Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Ford), gràcies a la seva quarta plaça, segueixen com a líders del mundial.

Tornava la terra al mundial de ral·lis en la cinquena cita de la temporada, amb 18 trams i 357,59 km de velocitat, arrencant el dijous a la tarda amb la superespecial de Còrdova, on Sébastien Ogier-Julien Ingrassia aconseguien el millor registre amb el Ford Fiesta WRC, encara que el més seriós s'iniciava l'endemà, amb una primera etapa gairebé perfecta per Elfyn Evans-Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC), que guanyaven sis trams en una jornada que estava formada per quatre especials diferents a doble passada, comptabilitzant un total de 140,56 km cronometrats. Al magnífic rendiment d'Evans s'unien els incidents que anaven sofrint els seus rivals, doncs en el segon bucle un problema de temperatura en el motor del Toyota Yaris WRC de Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila i una posterior punxada provocava que caiguessin des de la segona fins a la sisena plaça, per la qual cosa l'amenaça més seriosa per al líder era l'equip format per Mads Ostberg-Ola Floene (Ford Fiesta WRC), però ja a gairebé un minut. Quedava clar que la posició de sortida en els complicats i agrestos trams del Valle de Calamuchita, situats al sud de Còrdova i propers a les poblacions de San Agustín i Santa Rosa de Calamuchita, estava sent determinant, però també calia buscar un altre factor per reflectir aquest apabullant domini d'Elfyn Evans, doncs la majoria de rivals tenien algun problema amb la consegüent pèrdua de temps.

Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul acabaven el dia en tercera posició a un minut del cap de cursa, després de trencar un amortidor davanter del Hyundai i20 Coupé WRC, a més de sofrir una punxada. El quart lloc era per a Ogier-Ingrassia, que se sortien en un dels trams a més de doblegar la direcció del Ford Fiesta WRC, rodant per davant d'Ott Tänak-Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC). Cap dels dos Citroën C3 WRC podia completar la jornada, ja que Kris Meeke-Paul Nagle bolcaven i Craig Breen-Scott Martin trencaven la caixa del canvi. Per la seva banda, Dani Sordo-Marc Martí s'havien de parar a reemplaçar un braç de dirección en el Hyundai després d'un impacte amb una pedra, cedint 11 minuts en ple tram. També Hayden Paddon-John Kennard bolcaven amb el Hyundai, encara que podien continuar en competició amb bastant retard. Tot aquest cúmul de circumstàncies deixava en una posició molt favorable tant a Elfyn Evans com a Mads Ostberg en les dues etapes restants.

El tercer dia de cursa confirmava a Elfyn Evans en la primera posició i de fet guanyava un tram més, el primer de la jornada composta per tres especials diferents i dues passades cadascun, comptabilitzant 160 km cronometrats al nord de Còrdova, al Valle de Punilla. Sens dubte, la més dura del ral·li, però que no va suposar un impediment perquè, amb una actitud una mica més conservadora, Evans acabés liderant la mateixa encara que amb només 11,5 segons de renda pel que fa a Thierry Neuville, que en els últims trams del dissabte reduïa en una mica més de mig minut la diferència amb Evans, en perdre aquest el difusor posterior del Ford i realitzar una virolla. Ott Tänak, que s'adjudicava dues especials, era tercer a 26,8 segons del capdavanter, seguit per Sébastien Ogier a 49,9 i Jari-Matti Latvala a pràcticament minut i mig. Després de tornar a la cursa un cop van reparar els mecànics de Citroën el C3 WRC i d'adjudicar-se dos trams del primer bucle, Kris Meeke tornava a sortir-se de la carretera en el penúltim del dia. Dani Sordo, que va sortir el primer durant tota la jornada, recuperava posicions a poc a poc, finalitzant novè. També Mads Ostberg abandonava a la tarda en trencar la suspensió després de perdre la segona plaça que ocupava.

De cara a l'última etapa estava clar que Thierry Neuville no es donaria per vençut. Amb tres trams per davant i 55,28 km cronometrats, el belga de Hyundai deixava la diferència amb Elfyn Evans en sis dècimes de segon abans del Power Stage en el mític El Condor, després d'algun problema en el Ford del líder provisional, marcant a més el millor temps en la segona especial de la jornada mentre Ott Tänak guanyava la primera, la qual cosa li permetia continuar tercer a gairebé mig minut del cap.

Màxima emoció al moment d'arrencar el Power Stage, on Sordo-Martí eren els primers dels pilots prioritaris a sortir, però la mala sort s'aliava de nou amb el duo espanyol de Hyundai en arribar a meta amb un pneumàtic davanter punxat, encara que podien mantenir la vuitena plaça en la qual concloïen. Paddon-Kennard, guanyadors a Argentina l'any passat en un últim tram, aquest mateix, absolutament antològic, també tenien problemes amb la direcció assistida del Hyundai.

Però el més interessant quedava per al final, amb Neuville-Gilsoul realitzant el millor temps en l'últim tram abans que concloguessin Evans-Barritt, els qui per una minsa diferència de set dècimes de segon es quedaven sense la seva primera victòria en el mundial, després de dominar el ral·li fins al penúltim tram. Neuville i Evans marcaven els millors temps en aquesta especial seguits per Tänak, que confirmava la seva posició en el podi, Ogier i Latvala. Amb aquest triomf en el Power Stage, Thierry Neuville ja n'ha guanyat tres en el que portem de temporada.

Pontus Tidemand-Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) s'adjudicaven la seva tercera victòria de la temporada en WRC2, on també participava el copilot espanyol Dani Cué acompanyant a Benito Guerra (Skoda Fabia R5), finalitzant tercers de la categoria.

Classificació final Ral·li Argentina 2017
1-Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupé WRC), 3h38'10''6
2-Elfyn Evans-Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC), +0''7
3-Ott Tänak-Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC), +29''9
4-Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC), +1'24''7
5-Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC), +1'48''1
6-Hayden Paddon-John Kennard (Hyundai i20 Coupé WRC), +7'42''7
7-Juho Hänninen-Kaj Lindström (ToyotaYaris WRC), +11'16''9
8-Dani Sordo-Marc Martí (Hyundai i20 Coupé WRC), +14'44''1
9-Mads Ostberg-Ola Floene (Ford Fiesta WRC), + 15'11''3
10-Pontus Tidemand-Jonas Andersson (Skoda Fabia R5, 1r WRC2), +17'32''1
...
12-Benito Guerra-Dani Cué (Skoda Fabia R5, 3r WRC2), +1h00'37''6