Ral·li Argentina: Un clàssic que mai defrauda

25/04/2017

Argentina és un dels ral·lis clàssics del mundial, no en va porta present en el mateix des de 1980, amb les úniques absències dels anys 1982 i 1995. A més, la seva entregada afició genera que sigui un dels més volguts per als equips i participants, que troben al país sud-americà una atmosfera que irradia passió i fervor.

La prova, que es disputa del 27 al 30 d'abril, torna a estar centralitzada a la ciutat de Córdoba, concretament a Villa Carlos Paz, on se celebrarà el shakedown el dijous al matí mentre que el ral·li arrencarà a la tarda d'aquest mateix dia amb una curta Súper Especial al centre de Córdoba (1,75 km). El divendres hi haurà quatre trams que es repetiran dues vegades, els de San Agustín-Villa General Belgrano (19,95 km) que no es realitza des de 2008, Amboy-Santa Mónica (20,44 km) i Santa Rosa-San Agustín (23,985 km), després dels quals en els dos bucles s'afegeix una altra Súper Especial, Fernet Branca, al Parc Temàtic Villa Carlos Paz (6,04 km) i molt propera a la zona d'assistència, i per tant completaran 140,56 km cronometrats.

La del dissabte és l'etapa més exigent, amb 160 km de velocitat, realitzant-se en sentit contrari el tram de Tanti-Villa Bustos (20,80 km) i al qual seguiran els clàssics Los Gigantes-Cantera El Cóndor (38,68 km) i El Cóndor (38,68 km) i Boca del Arroyo-Bajo del Pungo (20,52 km), també amb dos passos a cadascun d'ells. El diumenge conclourà la cursa amb tres trams que totalitzen 55,28 km i que són El Cóndor-Copina (16,32 km), la segona passada del qual és el Power Stage, i Mina Clavero-Giulio Cesare (22,64 km), que només es farà una vegada. En total, 357,59 km cronometrats per comprovar si hi ha un cinquè pilot que sigui capaç de guanyar en la cinquena cita del Mundial o si, per contra, algun dels quatre vencedors anteriors aconseguirà el seu primer doblet de la temporada.

Pel que fa a la participació, no hi ha novetats entre els equips inscrits amb els cotxes de la categoria RC1, sent potser Hyundai Motorsport el que arriba amb més confiança després del triomf de Thierry Neuville a Còrsega i l'assolit aquí mateix l'any passat per Hayden Paddon, als qui acompanyarà l'espanyol Dani Sordo en un ral·li on tradicionalment sempre ha rendit molt bé. Sébastien Ogier, Ott Tänak i Elfyn Evans amb Ford; Kris Meeke i Craig Breen amb Citroën; o Jari-Matti Latvala i Juho Hänninen amb Toyota són els inscrits pels equips oficials als quals a més s'afegirà Mads Østberg, que torna amb Ford després de la seva participació a Suècia. Valeriy Gorban (BMW-Mini) i Lorenzo Bertelli (Ford) completen la nòmina de pilots a RC1 d'una prova que serà puntuable pel WRC2, però amb menor presència de l'habitual en les cites europees però amb un dels dos líders empatats que hi ha en el mundial: Pontus Tidemand (Skoda).