Comença el campionat FIA Júnior, a Còrsega

05/04/2017

El Campionat del Món de Ral·lis FIA Júnior comença aquest cap de setmana. 10 tripulacions són les que componen la inscripció, que aquest divendres començaran en el Che Guevara Energy Drink Tour de Corse (7 al 9 d'abril) la primera de les sis curses puntuables per a aquesta sèrie reservada a pilots nascuts amb posterioritat a l'1 de gener de 1988.

La barreja de pilots de totes les nacionalitats inscrits han estat entrenant aquests dies i tots manifesten una gran motivació davant aquesta cita debut. Aquest any, en el FIA Júnior també hi participa un equip català, en concret el que componen els catalans Nil Solans-Miquel Ibàñez, que tornen a aquesta categoria en la qual tenen bastant experiència. Nicolas Ciamin, de 19 anys, és el pilot més jove encara que no el menys experimentat, ja que va guanyar el Dmack Fiesta Shoot Out la temporada passada. Sens dubte aquest pilot tindrà en el britànic Terry Folb (3r en el Júnior WRC de 2016) i a Nil Solans, la competència més dura.

La llista de pilots participants i el seu corresponent número és la següent: núm. 101, Nil Solans-Miquel Ibàñez (Espanya); núm. 102, Terry Folb-Christopher Guieu (França); núm. 103, Julius Tannert-Jürgen Heigl (Alemanya/Àustria); núm. 104, Nicolas Ciamin-Thibault De la Haye (França); núm. 106, Robert Duggan-Gerard Conway (Irlanda); núm. 107, William Wagner-Kevin Parent (Bèlgica-França); núm. 108, Miko Niinemae-Martin Valter (Estònia); núm. 109, Dillon Van Way-Dai Roberts (USA/Gran Bretanya); núm. 111, Dennis Rädstrom-Johan Johansson (Suècia); núm. 112, Sebastián Careaga-Claudio José Bustos (Bolívia-Argentina).

L'estructura de premis de la sèrie ha adoptat el format de la Drive Dmack Fiesta Trophy de l'any passat. Els ral·lis estan aparellats i el pilot que anoti més punts sobre cada dues proves aparellades guanyarà dues participacions per al campionat WRC2 de 2018. Un premi addicional serà lliurat al guanyador del campionat.

El 53 RallyRACC tornarà a puntuar per al FIA Júnior
Tots els participants del campionat FIA Júnior portaran sengles Ford Fiesta R2T equipats amb el famós motor EcoBoost d'1.0 litres i 3 cilindres, preparat i mantingut per M-Sport a la base que l'empresa posseeix a Cracòvia, Polònia, tots ells equipats amb pneumàtics Dmack Grippa, tant per a asfalt com per a terra, construïdes en el Regne Unit. El Campionat del Món FIA Júnior de 2017 es disputarà en sis ral·lis del WRC, començant la marxa en aquest imminent Còrsega i prosseguint a Itàlia, Polònia, Finlàndia, Alemanya i Espanya, que un any més serà la prova que decidirà el campió d'aquest certamen.