Còrsega mostra una nova superfície

27/03/2017

Després del periple pel continent americà, al que es tornarà després de Còrsega, el Campionat del Món FIA de Ral.lis torna a Europa per disputar a l'illa francesa la primera prova d'asfalt pur, ja que les condicions canviants de Monte-Carlo no van permetre als equips fer una precisa avaluació del rendiment que oferiran els nous cotxes sobre aquesta superfície, que a més serà la quarta diferent en la qual competiran aquesta temporada, que a més està donant un inici diferent al dels últims anys, amb tres guanyadors i marques diferents fins al moment.

El ral·li cors repeteix un esquema similar a l'utilitzat en les edicions de 2015 i 2016, quan tornava al mundial després d'estar absent des de 2008, en haver-se desplaçat la cita francesa a la regió continental d'Alsàcia. Dos trams diferents en les jornades del divendres i el dissabte, que es realitzen dues vegades, i altres dues en una única ocasió per al diumenge conformen un recorregut de 10 especials amb 316 km cronometrats, lleugerament inferior a l'any passat quan es van aconseguir els 390. No obstant això, no es perd el senyal d'identitat que el caracteritza últimament, amb diversos trams entorn dels 50 km de longitud.

El Che Guevara Energy Drink Tour de Corse se celebra del 6 al 9 d'abril amb sortida a Ajaccio i arribada a Porto-Vecchio, però amb un pas també per Bastia en recórrer tota l'illa des de l'oest cap al nord per acabar en el sud de la mateixa.

Referent a la llista d'inscrits, que compta amb 83 equips, hi haurà els habituals del mundial en les tres proves anteriors, amb el líder provisional Sébastien Ogier (Ford) com a principal favorit, malgrat que allà només ha guanyat en l'edició de l'any passat. Al francès se sumaran Jari-Matti Latvala (Toyota), segon en el certamen de pilots i amb una victòria el 2015, Ott Tänak (Ford), Dani Sordo o Thierry Neuville, aquests amb la ferma intenció d'aconseguir el primer triomf de la temporada per Hyundai. Aquesta quarta prova és també puntuable per als certàmens de WRC2 i WRC3, on els líders provisionals són Pontus Tidemand i Raphael Astier respectivament.

Més informació a www.tourdecorse.com