Ral·li Mèxic: El torn de Kris Meeke-Paul Nagle i Citroën

12/03/2017

Encara que en el darrer tram ha estat a punt de passar el pitjor, Kris Meeke-Paul Nagle i el seu Citroën C3 WRC han deixat al marge el seu mal inici de temporada, aconseguint una més que merescuda victòria en el Ral·li Mèxic, tercera prova del Campionat del Món FIA de Ral·lis de 2017. Amb aquest triomf, són ja tres les marques i pilots diferents que han aconseguit el triomf aquesta temporada, la qual cosa confirma la incertesa i absència de favorits clars que es preveia. Ford M-Sport (Monte-Carlo), Toyota (Suècia) i ara Citroën (Mèxic) han guanyat, però si tenim en compte que Hyundai va ser a punt de fer-ho en alguna de les dues primeres curses, es pot determinar sense lloc a errar que qualsevol dels cotxes oficials en competició és un ferm candidat al triomf.

Després de l'asfalt i el gel de Monte-Carlo va venir la neu i el gel de Suècia i ara la terra de Mèxic. Els nous WRC han demostrat la seva gran competitivitat i solidesa, de manera que ens esperen ral·lis extraordinaris en el que queda de temporada, la propera cita de la qual serà el virat asfalt de Còrsega, del 6 al 9 d'abril.

Divendres: Dos trams anul·lats sense haver començat
Els dos peculiars xous pels carrers de Ciutat de Mèxic del dijous van ser guanyats per Hänninen (Toyota) i Ogier (Ford), però en el viatge cap a León, que els cotxes feien en camions, un greu accident de carretera va fer que el comboi es veiés retardat en l'autopista de retorn, la qual cosa no va permetre que els cotxes arribessin a temps per a la disputa de les dues primeres especials del divendres. Un rocambolesc inici en suma que no va despistar als equips, que ja en el primer tram El Chocolate 2 (en realitat primera passada a causa de l'incident comentat) veia a Kris Meeke (Citroën) en primera posició, seguit d'Ogier, Paddon, Sordo i Neuville, que en aquest ordre ocupaven també les cinc primeres posicions de la provisional.

Neuville va guanyar els dos trams següents (Las Minas i Guanajuato) però Meeke no es va deixar acovardir, guanyant la primera passada per l'especial de León mentre que el seu compatriota Elfyn Evans (Ford) feia el mateix en el segon gir, acabant el divendres amb Meeke primer seguit a 21 per Ogier i a 56,7 per Neuville, just la que seria tònica de la cursa durant el dissabte. Els problemes, entre d'altres el sobreescalfament dels motors, van afectar a gairebé tots.

Dissabte: Meeke (Citroën) s'aferma
El dissabte va ser la jornada més llarga de totes, dos bucles gairebé idèntics a les muntanyes de León amb una assistència intermèdia de 30'. Meeke només va guanyar 1 dels 9 trams però efectuant això sí un ferri control de la cursa. A més, Ogier va tenir una virolla i encara que al final de la jornada va guanyar 2 trams va fer l'efecte que donava per bo el segon lloc. Thierry Neuville també va guanyar un tram però no va poder fer molt més, en comprovar que Ogier sempre estava lluny per davant. Tänak, Paddon, Latvala i Hänninen (una mica malalt) van finalitzar el dissabte per aquest ordre, encara que tots excepte els dos Toyota sense massa possibilitats de millorar posicions.

Quant a Dani Sordo, després de guanyar les dues primeres especials estava 8è sense massa probabilitats que pogués millorar posició, tot i que li va ser condonada una penalització que se li va imposar en la vesprada anterior per no tenir del tot tancat el capó del seu i20. Destacar també a Elfyn Evans, guanyador de dues especials amb el seu Fiesta.

Un diumenge per conservar, però amb emocions!
El diumenge s'ha tancat la cursa amb dues especials, 54,90 km dels quals 21,94 km eren de Derramadero, el Power Stage retransmès en directe per TV. No hi ha hagut sorpreses, en el primer tram Meeke no es fiava d'Ogier i aconseguia l'escratx, mentre que el francès quedava a 6,3 i la resta de competidors a més de 12. El power stage tenia que haver estat tranquil, però per poc ha estat a punt d'acabar en xafastre per a l'equip líder, que s'ha sortit de la pista després d'un salt a pocs quilòmetres de la meta, poguent reprendre la marxa amb un pneumàtic punxat. Els punts extra els han sumat Neuville, Ogier, Tänak, Latvala i Sordo. Triomf en WRC2 per Pontus Tidemand (Skoda), seguit d'Eric Camilli (Ford) i de Benito Guerra-Borja Rozada (Skoda).

Classificació final Ral·li Guanajuato Mèxic 2017
1-Kris Meeke-Paul Nagle (Citroën C3 WRC), 3h.22'04"6
2-Sébastien Ogier-Julien Ingreassia (Ford Fiesta WRC), a 13"8
3-Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupé WRC), a 59"7
4-Ott Tänak-Martin Jarveoja (Ford Fiesta WRC), a 2'18"3
5-Hayden Paddon-John Kennard (Hyundai i20 Coupé WRC), a 3'32"9
6-Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC), a 4'40"3
7-Juho Hänninen-Kaj Lindström (Toyota Yaris WRC), a 5'06"2
8-Dani Sordo-Marc Martí (Hyundai i20 Coupé WRC), a 5'22"7
9-Elfyn Evans-Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC), a 8'41"8
10-Pontus Tidemand-Jonas Andersson (Skoda Fabia R5, WRC2), a 10'51"9
11-Eric Camilli-Benjamin Veillas (Ford Fiesta R5, WRC2), a 11'34"6
12-Benigo Guerra-Borja Rozada (Skoda Fabia R5, WRC2), a 18'38"0