Mèxic, arriba la cita d'altura

06/03/2017

La tercera cursa del Campionat del Món FIA de Ral·lis aporta com ja és sabut tota la dificultat tècnica que suposa tenir una bona part dels seus trams a elevades altures sobre el nivell de mar, encara que no cal oblidar que també suposa el primer autèntic test en competició dels nous World Rally Car sobre superfície de terra, la qual cosa sumat tots dos conceptes ofereix moltes incògnites que desxifrar.

Els equips com és lògic acudiran amb els seus millors pilots: M-Sport WRT (Ogier, Tänak, Evans, Bertelli), Hyundai Motorsport (Paddon, Neuville, Sordo), Citroën Abu Dhabi WRT (Meeke, Lefebvre) i Toyota Gazoo Racing WRT (Latvala, Hänninen). A ells s'uneix el Mini JCW WRC de l'antiga generació de Valery Gorban.

En WRC2 la representació estarà aquesta vegada liderada per dues primers espases de la categoria: el co-líder Pontus Tidemand (Skoda) i el segon classificat, Eric Camilli (Ford), amb un total de cinc unitats una d'elles l'equip hispà-mexicà compost per Benito Guerra-Dani Cue (Skoda).

La minsa llista d'inscrits que ja sol ser habitual en el Ral·li Mèxic (29 cotxes aquest any), contrasta amb la gran expectació que aquesta prova del WRC causa entre la població mexicana, que cada any envaeix trams i carrers de León i resta de ciutats i pobles de la zona per on discorre aquest round del mundial.

El Ral·li Guanajuato Mèxic es correrà entre els dies 9 i 12 de març, amb un total de 370,46 km de velocitat distribuïts en 19 especials, amb nucli de cursa a la ciutat de León, Guanajuato. Més informació a www.rallymexico.com