SS 5/SS 9 – Terra Alta Guia dels trams

35,68 km (terra i asfalt)


Divendres, 23 d’octubre de 2015 • Sortida del primer vehicle: 12.09h i 16.43h

Descripció general

La sortida del tram és exactament on es feia el 2014, és a dir a Vilalba dels Arcs, amb la zona ja coneguda del famós zig-zag en lleu rasant i la magnífica vista del poble al fons. Cinc canvis de pis esperen als participants, que configuren la coneguda però sempre magnífica especial mixta amb una notable zona central d'asfalt i al final un angle a la dreta, just a la meta.

Zona de Públic ZP-1

Com el 2013 i 2014, els cotxes surten just a la creu de Vilalba dels Arcs, de manera que es pot estar a la sortida, en la posició elevada que hi ha, on arrenquen sobre una base de ciment (i per tant sense pols) en la qual se'ls veurà desaparèixer cap a la zona ràpida en ziga-zaga que és precisament una excel•lent situació, amb una lleu rasant i la magnífica i ja famosa vista de Vilalba dels Arcs i el seu campanar al fons.



Accés: L'accés recomanat és per la TV-7231 des de Gandesa però també per la TV-7333. Cal seguir les indicacions que es troben a tot el poble per accedir a l'àmplia zona d'aparcament prevista, pràcticament enganxada a la pista, ubicació des d'on es pot recórrer amb seguretat una àmplia zona de més d'un quilòmetre amb excel•lents corbes enllaçades.

Serveis: Àrea d'aparcament molt propera a la zona de sortida, convenientment indicada, o en qualsevol lloc del casc urbà que es pugui, encara que, en circular el ral•li per aquest casc urbà, hi haurà restriccions de pas per Vilalba.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de Públic ZP-2

Zona d'uns 300 metres amb diverses i espectaculars corbes mitjanes d'excel•lent pis, a pocs km de la sortida de Vilalba dels Arcs.



Accés: Després de deixar Vilalba dels Arcs, agafar la TV-7231 direcció La Pobla de Massaluca i a la fita 12,5 agafar l'encreuament a la dreta direcció “Els Barrancs”, d'allà s'accedirà a la zona de públic.

Serveis: Una gran àrea d'aparcament amb zona d'acampada que es pot utilitzar prèvia autorització del propietari.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de Públic ZP-3

Zona amb diverses corbes ràpides enllaçades i a 300 metres de l'encreuament dues d'elles a la dreta força tancades.



Accés: Cal accedir a aquesta zona de l'especial des de La Fatarella, d'aquí agafar la pista denominada “Camí dels Valencians” i a uns 10 quilòmetres s'arriba a l'encreuament del tram.

Serveis: No hi ha aparcament delimitat, només es pot aparcar a la pròpia pista d'accés però amb molta cura de no bloquejar el pas.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de Públic ZP-4

La pista ha canviat de terra a asfalt uns metres abans i en aquest encreuament el que es produeix, a més d'una forta frenada, és un gir tancat a la dreta amb canvi en el tipus d'asfalt.



Accés: S'accedeix al tram des de Vilalba dels Arcs i per la TV-7231 a La Pobla de Massaluca. Pocs quilòmetres més tard s’agafa un encreuament a la dreta per la TV-7411 direcció Riba-roja d'Ebre. El tancament per al públic es fa en el PK 15,4 de la TV-7411, a uns 800 metres de l'encreuament de tram.

Serveis: No n’hi ha, només es pot aparcar a la pròpia carretera d'accés TV-7411, per aquest motiu cal deixar els cotxes ben estacionats.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de Públic ZP-5 (dues posicions)

Hi ha dues possibilitats, d'entrada l'encreuament tancat amb canvi d'asfalt a terra que es troba només arribar al tram, o després anar a peu en sentit contrari del tram fins a arribar a l'ermita de Sant Francesc, a uns 500 metres de l'encreuament, amb una corba tancada en lleugera baixada.



Accés: Cal accedir a aquesta zona de l'especial des de La Fatarella, d'aquí agafar la pista denominada “Camí dels Valencians” i a uns 5 quilòmetres agafar un encreuament a la dreta direcció a l’ermita de Sant Francesc. Després d'un total d'11,300 quilòmetres s'arriba a l'encreuament en plena especial en camps d'oliveres.

Serveis: No hi ha estacionament delimitat, només es pot aparcar a la pròpia pista d'accés, encara que sense bloquejar el pas.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de Públic ZP-6

Com a les tres darreres edicions, l'espectacular encreuament de final de tram és un angle molt tancat a la dreta, tot sobre asfalt (però recordem que amb pneumàtics de terra), per agafar de nou terra per la pista RT-04, i s’acaba el tram a uns 200 metres d'aquest lloc per dirigir-se a continuació a La Fatarella.



Accés: El mateix des que aquest tram s'ha disputat. Des de la T-733, entre La Fatarella i Ascó, agafar la carretera asfaltada a Riba-roja d'Ebre fins a arribar al PK 8,500, punt en el qual es troba l'angle a la dreta abans descrit.

Serveis: No hi ha zones d'aparcament, només a la pròpia carretera o limítrofs i com és lògic cal fer-ho intentant no bloquejar accessos.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat