SS 20/SS 23 – Duesaigües Guia dels trams

12,10 km (asfalt)


Diumenge, 25 d'octubre de 2015 • Sortida del primer vehicle: 8.37h i 12.08h

Descripció general

Especial coneguda anteriorment com a Riudecanyes, aquest any canvia de sentit i de nom, en passar a anomenar-se Duesaigües i ser pràcticament tota en pujada fins a les cèlebres rotondes del Coll de la Teixeta, on finalitza. El tram comença en lleugera baixada fins a arribar a l'encreuament de Riudecanyes on es comença a pujar direcció Duesaigües, es voreja el pantà de Riudecanyes, amb una pujada molt tècnica fins a arribar a l'última secció. És la coneguda per les seves característiques rotondes que passen per sobre de la N-420. La muntanya exerceix de tribuna natural en una zona estupenda per veure passar als cotxes, en l'última rotonda els participants hauran de fer un gir sencer (a l'estil dònut). Com a novetat l'especial acabarà a pocs metres de l'última rotonda direcció Porrera.


Zona de Públic ZP-1

Primera zona ràpida en lleu baixada fins a l'encreuament de Riudecanyes que s'haurà de prendre per l'última de les seves illetes situada més a l'esquerra (en sentit del tram), encarant-se a continuació la pujada cap a Duesaigües.




Accés: Des de Montbrió del Camp cal prendre la carretera T-313 cap a Riudecanyes. També es pot arribar des de Vilanova d'Escornalbou prenent la carretera a la dreta cap a Riudecanyes.


Serveis: Zona d'aparcament limitat en la població de Riudecanyes.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de Públic ZP-2

A l'encreuament de la població de Duesaigües, una zona força ràpida que acaba una vegada creuat el nucli urbà i es passa per sota del pont del tren.




Accés: Des de la sortida 37 de l'AP-7, cal dirigir-se per la T-312 fins a Montbrió del Camp i després per la T-310 fins a les proximitats de Mont-roig del Camp. Just abans de prendre la variant que voreja el poble, hi ha indicadors per anar cap a Vilanova d'Escornalbou per la T-321, pel nucli urbà de la qual cal passar i seguir les indicacions cap a la pintoresca localitat de L'Argentera. Passats 2,6 km d'aquest poble, trobarem l'accés al tram a la població de Duesaigües.


Serveis: Zona d'aparcament i acampada a Duesaigües.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de Públic ZP-3

A la rotonda amb graderia natural que permet una excel•lent visió del pas dels participants per les dues rotondes. A la segona els cotxes donaran el gir sencer de més de 360º per acabar l'especial a pocs metres. És un dels punts més espectaculars de les dues jornades d'asfalt.


 

Accés: Per l'antiga N-420, prendre l'accés una vegada passada la població de Les Irles.


Serveis: Gran àrea d'estacionament habilitada a l'antiga N-420, deixant sempre lliure un carril.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat