SS 13/SS 16 – Capafonts Guia dels trams

19,80 km (asfalt)


Dissabte, 24 d'octubre de 2015 • Sortida del primer vehicle: 11.23h i 15.57h

Descripció general

Un dels trams històrics del ral•li que ja s'havia fet en els temps de l'europeu, però que en aquesta edició es recupera encara que canviant la seva configuració. La part inicial del tram, que surt de Capafonts, és la més revirada amb zones que passen entre boscos i bon asfalt. A la part central (a la que s'accedeix des de Mont-ral), l'especial agafa molta velocitat i s'ascendeix lleument per entrar a l'última zona, la baixada cap a Alcover. La carretera s'eixampla però l'asfalt empitjora, les velocitats en el descens poden ser molt altes.



Zona de públic ZP-1

Situada en la part central del tram, els cotxes arribaran en baixada fent dues paelles, la primera més tancada però amb poca visibilitat i la segona més oberta amb una zona elevada que ofereix bona visibilitat als espectadors.



Accés: Per la pista asfaltada que prové de la població de Farena i anteriorment de La Riba. S'arriba a Farena per la carretera TV-7044.

Serveis: No hi ha aparcament delimitat, per la qual cosa una opció és deixar el vehicle a un costat de la pròpia pista vigilant de no col•lapsar la circulació.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de públic ZP-2

Carretera molt ràpida i amb bona visibilitat abans de començar la baixada cap a final de tram. S'arriba després de dues llargues rectes on es deixa a la dreta (en el sentit de l'especial) l'encreuament de Mont-ral. Possibilitat d'observar bones tallades de cuneta.



Accés: A peu des de la mateixa població de Mont-ral, a la qual s'arriba per la TV-7045.

Serveis: Aparcament a Mont-ral, cosa que permet una fàcil arribada al tram.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat