SS 11/SS 14 – La Figuera Guia dels trams

26,26 km (asfalt)


Dissabte, 24 d'octubre de 2015 • Sortida del primer vehicle: 09.42h i 14.16h

Descripció general

Aquesta especial recorre els 26 primers km de la cronometrada coneguda l’any passat com Escaladei, que tenia 50 km cronometrats per celebrar 50 edicions. En aquesta 51 edició s'ha deixat més curta en la seva part final per configurar una altra fisonomia en el recorregut del dissabte. Amb tot, es tracta d'un tram que circula per unes carreteres per les quals els pilots sempre han manifestat la seva predilecció i que ja són clàssiques en el RallyRACC.


Sortint a uns 4 km d’El Lloar, la carretera és molt ràpida al principi a través de la T-732 que condueix fins al famós encreuament d’El Molar, un dels punts que sol concentrar més públic i on els pilots noten especialment el suport dels afeccionats gràcies a la llarga recta després de l'encreuament. Una vegada passat La Figuera, comença un descens una mica més virat fins a la cruïlla amb la T-714, direcció La Bisbal de Falset, i la cronometrada finalitza a l'encreuament d'accés a Cabacés.

Zona de Públic ZP-1

Es troba a la sortida de la població d’El Lloar. El tram comença amb una successió de corbes llargues enllaçades per zones ràpides.



Accés-1: Accés a la població d’El Lloar des de Gratallops, a la qual s’hi va des de Falset per la T-712. Aquest és el més recomanable abans de la mitjanit anterior. El dia de la prova, l'accés estarà restringit des de Gratallops pel pas de la caravana del ral•li.

Accés-2: Accés amb poca capacitat. Es tracta d'una pista asfaltada de 6,5 km que s’agafa a Bellmunt del Priorat. Per arribar a aquesta localitat cal prendre la TP-7101 des de Falset. Passats uns 3 km de Bellmunt i just després d'haver creuat el riu cal girar a la dreta. Si se segueix la pista asfaltada s’arriba al tram després d'uns 3,5 km. Accés prohibit a les autocaravanes.

Serveis: Possibilitat de pàrquing a la població d’El Lloar (si s’entra abans de la mitjanit anterior o del tancament). L'aparcament està molt limitat a la pista que prové de Bellmunt del Priorat.


– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de Públic ZP-2

És un dels punts més espectaculars –i coneguts– del ral•li: el famós encreuament d’El Molar amb un angle de 180º, on el fre de mà i la consegüent derrapada sol ser habitual. Cal situar-se amb antelació, ja que al mancar de graderia natural la visibilitat no és massa bona i l'afluència en canvi és massiva.

 


Accés: Des de la localitat de Garcia i la C-12 s'accedeix sense problemes al Molar per la T-731.

Serveis: Àmplia zona d'aparcament a la població d’El Molar, amb zona d'acampada tant en aquest poble com a La Figuera. L'accés a La Figuera s’ha de fer abans de les 24h00 del dia anterior.

 

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat

Zona de Públic ZP-3

Comença en el mateix encreuament de la T-730 amb la T-714. Té una frenada una mica delicada sobre unes corbes enllaçades i després el tram continua per una zona de gran visibilitat.




Accés: Per la T-714 des de la C-12 al seu pas per Vinebre, deixant enrere la població de La Torre de l'Espanyol. El tram per veure es troba en el Pk 3,9 de la mateixa T-714.

Serveis: Aparcament limitat sobre la mateixa T-714.

– Valoració: Ubicació    – Visibilitat    – Espectacularitat