WRC 2017, les claus dels nous cotxes

02/05/2016

Fa uns dies, Volkswagen Motorsport i Citroën Racing van llançar comunicat i fotografies on s'endevina molt clarament les formes que tindran els nous Polo R WRC 2017 i C3 WRC 2017. Més enllà de l'oportunitat de la marca d'informar sobre el seu treball de futur, aquestes fotografies són un excel·lent punt de partida per recordar una de les decisions més transcendentals per al futur del WRC, presa en el Consell Mundial de la FIA a la ciutat de Mèxic al juliol de 2015.

Una mostra del que serà la nova era dels ral·lis la fa Volkswagen amb la seva propera generació del Polo R WRC, actual Campió del Món. El Campionat del Món FIA de Ral·lis (WRC) donarà un prometedor pas endavant en 2017, amb una reglamentació que permetrà cotxes més potents, ràpids i espectaculars. Segons VW, el Polo R WRC generarà al voltant de 380 CV, que significa aproximadament uns 60 CV més que el cotxe actual.

En haver-hi més llibertat aerodinàmica, els cotxes seran més lleugers, més amples i amb majors possibilitats aerodinàmiques, uns prototips que visualment produiran més impacte. Volkswagen va iniciar el desenvolupament de la tercera generació del Polo R WRC a l'estiu de 2015, just quan la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) va donar a conèixer la nova normativa que serà vigent a partir de 2017. Citroën també ha fet el mateix amb el nou C3, que ja ha provat a les pistes de Château-Lastours.

La reglamentació del WRC 2017 inclou moltes innovacions tècniques espectaculars pels WRC, que incorporaran tota l'experiència que els equips han adquirit en els últims anys. Seran considerablement més dinàmics, sense que això signifiqui menys segurs. L'objectiu és oferir un major espectacle per als afeccionats: Uns 50 mil·límetres més amples, 25 kg menys i més o menys els 380 CV que ja diuen tenir en Volkswagen, la qual cosa s'obté mitjançant l'ampliació de la brida restrictiva d'admissió de 33 mil·límetres (l'actual és de 36 mm). A més, el diferencial central electrònic es podrà utilitzar per a la transmissió de potència.

Externament, els canvis visuals més espectaculars seran l'aleró posterior més gran i un spoiler davanter més ample. La longitud mínima del cotxe serà de 3.900 mil·límetres, mentre que el pes mínim es redueix d'1.200 a 1.175 kg. Tot això farà que l'aparença dels nous WRC canviï de forma significativa, el Ral.li Monte-Carlo de 2017 serà el moment de comprovar-ho.

Aquesta reglamentació tindrà una vigència inicial de tres anys, si bé els vehicles que hagin competit fins a 2016 en aquesta categoria podran seguir participant en les proves puntuables, encara que amb una classificació apart.