EcoRallyRACC, la prova que respecta el medi ambient

05/04/2016

La sisena edició de l'EcoRallyRACC, la prova urbana de regularitat i eficiència reservada als vehicles respectuosos amb el medi ambient, se celebrarà el proper dia 16 d'abril. Aquest ral·li contribueix a fomentar l'ús de vehicles que, gràcies a la innovació tecnològica, contribueixin a l'estalvi d'energia i a emetre baixes o nul·les emissions de CO2.

L'EcoRallyRACC també mostra el compromís que té l'entitat amb el futur de la mobilitat de les persones i la seva eficiència, en fomentar l'ús d'automòbils d'última generació que ajudin a canviar els hàbits de conducció donant prioritat a la protecció del medi ambient i la sostenibilitat.

El ral·li serà la segona prova puntuable per les ECOseries, campionat que organitza la Federació Catalana d'Automobilisme amb la qual el RACC comparteix la mateixa filosofia
ecològica i esportiva: Circular i/o competir per arribar a reduir el límit de consum, aconseguint la millor regularitat però sempre amb la millor eficiència.

La cita sortirà a les 10.30 hores des del Moll de la Fusta de Barcelona i finalitzarà en aquest mateix marc a partir de les 18.00 hores, amb repartiment de premis en aquest mateix lloc una hora més tard. La neutralització, a meitat de recorregut, tindrà lloc entre les 13 i 15.30 hores a l'Hotel Mercure Augusta, a Vilanova del Vallès.

Els vehicles admesos s'agrupen en cinc categories diferents:

ECO 0: Vehicles d'estricta sèrie amb motor híbrid, dièsel o gasolina, amb unes emissions de CO2 homologades inferiors o iguals a 89 g/km
ECO 1: Vehicles d'estricta sèrie amb motor híbrid, dièsel o gasolina, amb unes emissions de CO2 homologades entre 90 i 109 g/km
ECO 2: Vehicles d'estricta sèrie amb motor híbrid, dièsel o gasolina, amb unes emissions de CO2 homologades entre 110 i 129 g/km
ECO 3: Vehicles d'estricta sèrie amb motor híbrid, dièsel o gasolina, amb unes emissions de CO2 homologades entre 130 i 159 g/km
ECO 4: Vehicles d'estricta sèrie de propulsió 100% elèctrica

El recorregut, secret fins a moments abans de la sortida, tindrà 240,39 km dividits en dues seccions i sis trams de regularitat (91,11 km). La primera secció anirà del Moll de la Fusta de Barcelona a l'Hotel Mercure Augusta i la segona s'establirà entre aquest hotel i de nou la Ciutat Comtal. Els vehicles elèctrics només efectuaran la secció del matí, que constarà de 78,09 km (29,09 km de regularitat). La prova circularà per carreteres de les comarques del Barcelonès, Vallès Oriental i Occidental, Bages i Moianès.

Les inscripcions poden cursar-se a la seu del RACC (www.raccmotorsport.es) i el preu és de 150 (inclou menjar per a pilot i copilot), 125 per als socis RACC. Els participants que no disposin de llicència federativa hauran d'abonar 25 per persona per tramitar el permís de participació de la FCA. L'EcoRallyRACC està obert a qualsevol persona que posseeixi un vehicle considerat eco' que pugui inscriure's en alguna de les categories descrites.

La classificació general final resultarà de la combinació entre el mínim consum durant tota la prova i el compliment de la mitjana de velocitat marcada per l'organització en certs sectors de regularitat. Hi haurà una classificació oficial de l'EcoRallyRACC per als vehicles ECO 4 (cotxes elèctrics) i ECO 0 i ECO 1 (emissions fins a 109 g/km), mentre que els ECO 2 i ECO 3 tindran una classificació independent en formar part de la reglamentació de les ECOseries.

Es lliuraran trofeus als tres primers classificats d'eficiència, regularitat i de la classificació general combinada eficiència + regularitat. També rebran trofeus els primers classificats de cada categoria de la classificació combinada de regularitat en ECO 4 i d'eficiència + regularitat en ECO 0 i ECO 1, així com el primer equip femení.

Més informació a www.raccmotorsport.es