Dani Sordo (4t), excel·lent a Mèxic

07/03/2016

Una vegada finalitzat el Ral·li Mèxic i celebrat fins i tot el podi, l'equip Hyundai Motorsport núm. 4, format per Dani Sordo i Marc Martí (Hyundai i20 WRC), va rebre una penalització de 2' per incomplir el reglament particular de la prova en haver usat 29 pneumàtics, un més de la quantitat permesa per l'Art. 7.2 del Reglament Particular del ral·li. Aquesta penalització va fer descendir del podi a Sordo, i va passar al quart lloc de la classificació general del Ral·li Mèxic, per ser tercer l'equip Mads Østberg-Ona Fløene (Ford Fiesta RS WRC). Sordo i Martí van batallar durant tota la cursa en posicions de podi, aconseguint fins i tot un escratx.

El director de l'equip Hyundai, Alain Penasse, va explicar que: "Per desgràcia, Dani i Marc van ser penalitzats amb 2 minuts després de l'arribada del ral·li i en conseqüència han baixat a la quarta posició de la general. A causa d'un error de comunicació, es van muntar tres pneumàtics nous i dos usats en lloc de tres usats i dos nous en l'i20 WRC Nova Generació de Sordo. Això va succeir a la zona de muntatge de pneumàtics després del TC20. Això significa que es va utilitzar un pneumàtic de més sobre el nombre permès per la normativa. Ara tornarem a Alzenau i investigarem més el tema, però per descomptat això no treu cap mèrit a l'actuació de la tripulació, com tampoc de tot l'equip al llarg d'aquest difícil ral·li".

D'aquesta manera, la classificació general oficial del Ral·li Guanajuato Corona Mèxic 2016 queda de la manera següent: