Ral·li Suècia: Ogier i VW, guanyen; Paddon i Hyundai, pressionen

14/02/2016

Un ral·li més, Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) han aconseguit ser els millors, en guanyar i augmentar la seva distància al capdavant del Campionat del Món FIA. Però si en el Monte-Carlo va ser Kris Mekke i el seu Citroën, a Suècia han estat Hayden Paddon-John Kennard (Hyundai i20 WRC) els que han plantejat batalla a l'equip Campió del Món, acabant a 29,8 segons d'ells i a 25,8 segons per davant de Mads Østberg-Ola Floene (Ford Fiesta RS WRC), tres equips, tres marques diferents que avui han estat les grans protagonistes de la desfigurada cursa escandinava.

L'absència descarada de neu va ser el gran tema previ a la sortida del ral·li, amb l'escurçament dels quilòmetres cronometrats que deixaven a la cursa gairebé en una caricatura del que en realitat és, amb trams cancel·lats encara que mantenint els horaris, la qual cosa repercutia negativament en el ritme de la competició.

Forta escabetxina el divendres
Sébastien Ogier (VW) es convertia en el primer i sòlid líder del ral·li després de marcar el millor temps en els tres primers trams del divendres. En el primer d'ells, Torsby, guanyava seguit del seu company Andreas Mikkelsen (VW), de Kris Meeke (Citroën) i en quart lloc, empatats, els dos Hyundai de Dani Sordo i Thierry Neuville. Latvala trencava un palier i perdia 23 però el problema no eren aquests segons sinó els minuts que el finlandès perdria en els dos següents trams, sense assistència, la qual cosa l'enfonsava en la classificació deixant-lo sense opcions tot just començar.

En el tercer d'aquests trams, Svullrya, Ogier tenia una emoció en danyar la part anterior del seu Polo víctima d'una lleugera sortida, havent de substituir els propis pilots un braç de suspensió danyat. També Neuville experimentava problemas, de transmissió, que li feien perdre un minut llarg. Després del reagrupament de Kirkenaer, la segona passada als trams del matí portava fatals conseqüències a Kris Meeke (Citroën), que després de marcar l'escratx a Svullrya 2 perdia la seva plaça en les posicions d'honor després de donar un cop amb el seu DS3 i retirar-se.

La gran majoria de pilots tenia problemes, en part potenciats per l'estat de les pistes. Mikkelsen i Breen tenien lleugeres sortides sense massa gravetat en temps i aquest mogut dia acabava amb Ogier al capdavant amb menys de 27 sobre un sorprenent Hayden Paddon (Hyundai), que sense fer soroll marcava els dos últims escratxos del dia. Tercer era Østberg (Ford), seguit de Tänak (Ford), Sordo (Hyundai) i Mikkelsen (VW), els únics amb menys d'1 minut de retard sobre el líder.

Dissabte d'alta volada per Paddon
El dissabte es veia una extraordinària actuació d'Hayden Paddon (Hyundai), que un tram darrere l'altre aconseguia retallar diferències a Sébastien Ogier fins a concloure el dia amb 17,1 segons entre tots dos. En realitat, el francès aconseguia mantenir a ratlla al neozelandès el que no és poc en un ral·li de pis difícil i davant un rival famolenc per guanyar al Campió del Món, que sortint diverses posicions per darrere es beneficiava d'un terra una mica més net que el seu rival, que sortia primer.

La neu va estar més abundant en aquesta jornada, fruit de les precipitacions nocturnes, però la veritat és que Paddon va estar incommensurable obligant a Ogier a emprar tota la seva sapiencia per contenir a l'huracà de Hyundai, que en aquesta prova es coronava com un dels grans pilots de futur. Qui més qui menys va sofrir problemes per mantenir-se en la pista, entre ells Østberg, Mikkelsen, Sordo -que va patir una punxada- i Camilli, que va bolcar.

Diumenge sense problemes per Ogier
L'última jornada, la del diumenge, va quedar reduïda a una simple passada pel power stage de Värmullsasen, clar reflex del que va quedar convertida aquesta edició del ral·li suec. En aquesta cronometrada Paddon aixecaba clarament el peu: la seva demostració ja estava feta, de manera que els punts suplementaris se'ls emportaven Ogier, Mikkelsen i Meeke.

Classificació final del Rally Suècia 2016
1-Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC), 1h.59'47"4
2-Hayden Paddon-John Kennard (Hyundai i20 WRC), +29"8
3-Mads Østberg-Ola Floene (Ford Fiesta RS WRC), +55"6
4-Andreas Mikkelsen-Anders Jaeger (Volkswagen Polo R WRC), +1'10"8
5-Ott Tänak-Raigo Molder (Ford Fiesta RS WRC), +1'50"7
6-Dani Sordo-Marc Martí (Hyundai i20 WRC), +2'24"0
7-Henning Solberg-Ilka Minor (Ford Fiesta RS WRC), +2'40"0
8-Craig Breen-Scott Martin (Citroën DS3 WRC), +2'44"6
9-Elfyn Evans-Craig Parry (Ford Fiesta R5, WRC2), +5'17"0
10-Teemu Suninen-Mikko Markkula (Skoda Fabia R5), +5'31"6