Ral·li Polònia: 19 especials en el districte dels llacs de Masuria

25/06/2015

19 proves especials sobre terra, amb una longitud total de gairebé 314 km, és el repte que afrontaran els 74 equips inscrits en el 72è Ral·li Polònia (2 al 5 de juliol). La setena cita del Campionat del Món FIA de Ral.lis presenta novetats, en canviar el recorregut gairebé un 90% respecte a l'anterior edició. Modificacions importants en la major part dels trams cronometrats i noves incorporacions són la clau de la renovació.

Com és lògic, tots els habituals del WRC 2015 estaran a la sortida: Volkswagen (Ogier, Latvala, Mikkelsen), Citroën (Meeke, Østberg), M-Sport (Evans, Tänak) i Hyundai (Neuville, Sordo, Paddon, Abbring). Seran 14 els vehicles WRC presents, i s'inclourà entre ells a l'heroi local, Robert Kubica (que portarà l'última versió de Ford Fiesta RS WRC) i els privats de Ford, Martin Prokop i Lorenzo Bertelli. El Ral·li Polònia també comptarà amb una interessant inscripció en WRC2 (30 cotxes), WRC3 (13), JWRC (9) i en la Drive Dmack Fiesta Trophy (12).

Un recorregut renovat
La novetat que amaga el recorregut del Ral·li Polònia d'aquest any comprèn parts conegudes encara que altres proves es disputaran en sentit oposat o es reprenen seccions utilitzades fa molts anys, encara que no en la competició mundialista. També hi haurà trams totalment desconeguts, entre ells el més llarg del ral·li, Stanczyki, de 39,12 quilòmetres. L'itinerari 2015 tindrà una distància total de 1.192,5 km i l'escenari seran els turons i els llacs del districte de Masuria, una zona de gran bellesa natural.

La cerimònia de sortida tindrà lloc el dijous 2 de juliol a les 4 de la tarda al centre de Mikolajki. Aquest mateix dia, els pilots disputaran la primera competició en el Mikolajki Arena (2,5 km), una superespecial que disputaran dos cotxes simultàniament i donaran tres voltes a la mateixa. El divendres els equips faran front a 8 trams especials amb una longitud de 155 km, amb dues passades a la citada cronometrada més llarga de la jornada. Un repte addicional és la falta d'assistència al migdia, només hi haurà un canvi de pneumàtics en una zona remota per part dels propis pilots.

8 especials, però aquesta vegada amb una longitud total de 129,3 km, es duran a terme el dissabte 4 de juliol. Finalment, el diumenge se celebraran les dues cronos restants, una d'elles la Power Stage, de 14,6 km. El final del ral·li, com la cerimònia de sortida, se situarà a l'encantador centre de Mikolajki. L'oficina del ral·li estarà situada, com en anys anteriors, a l'Hotel Golebiewski, just al costat d'un parc d'assistència reconstruït i ampliat.