Arriba el Ral·li Itàlia Sardenya amb 61 cotxes

08/06/2015

61 són els equips inscrits a l'edició 2015 del Ral·li Itàlia Sardenya, sisena prova del WRC i també per a tres dels campionats suport del mundial: WRC2, Production Cup i WRC3. La prova, organitzada per l'Automòbil Club d'Itàlia amb el suport de la regió de Sardenya, entra en programa entre els propers dies 11 i 14 juny a través d'un itinerari que portarà als participants del sud al nord de l'illa. Per a més informació sobre el Ral·li Itàlia Sardenya, veure la notícia d'aquest mateix web publicada el passat 7 de maig.

Pilots de 25 països estaran presents en aquesta cursa que es preveu complicada. Al planter estan presents 14 vehicles WRC: 3 Volkswagen Polo R (Ogier, Latvala, Mikkelsen), 3 Citroën DS3 (Meeke, Østberg, Al-Qassimi), 3 Hyundai i20 (Neuville, Sordo, Paddon) i 5 Ford Fiesta RS (Evans i Tänak, tots dos oficials; Kubica, Prokop i Bertelli), així com 27 pilots a WRC2, 6 d'ells a Producció. WRC2 és un campionat que aquesta temporada està vivint un boom claríssim. A tots ells se sumen 4 solitaris participants a WRC3, categoria sens dubte penalitzada al no ser el ral·li puntuable per al campionat Júnior.

A WRC2 estaran presents 3 Skoda Fabia R5 oficials amb el finlandès Esapekka Lappi, l'alemany Armin Kremer i el txec Jan Kopecky, així com els Ford Fiesta RRC de l'ucraïnès Yurii Protasov i dels de Qatar Nasser Al-Attiyah i Abdulaziz Al-Kuwari, entre altres. Destacar també la presència de 3 Citroën DS3 R5 confiats als francesos Stéphane Lefebvre i Quentin Giordano i a l'estonià Karl Kruuda i el pluricampió italià Paolo Andreucci, que en aquesta cursa celebrarà 50 anys al volant d'un Peugeot 208 T16.

A la Copa de Producció estaran en acció el campió en títol, l'italià Max Rendina, i el líder del campionat, el també italià Simone Tempestini, així com els italians Gianluca Linari i Enrico Brazzoli, l'andorrà de l'equip espanyol ACSM Rallye Team, Joan Carchat, i l'irlandès Eamonn Boland. A destacar la presència de 4 equips a WRC3: Fabio Andolfi i Giuseppe Testa (Peugeot 208 R2), Andrea Crugnola (Renault Clio R3T de l'equip espanyol ASM) i Teemu Suninen (Citroën DS3 R3T).

El Ral·li Itàlia Sardenya constarà d'un recorregut de 402 km cronometrats dividits en 23 proves especials, amb base a la ciutat de l'Alguer.