Nil Solans vol lluitar pel títol de la Dmack Fiesta Trophy

02/06/2015

En acabar tercer en el passat Ral·li de Portugal, primera prova de la temporada, Nil Solans ha començat la Drive Dmack Fiesta Trophy sumant importants punts i prenent-li el pols a la competició mundialista, després d'un principi de campanya en el qual ha completat el procés de preparació en proves del nacional de terra i d'asfalt, així com en les curses sobre gel d'Andorra (títol que ha guanyat). De totes maneres, és al campionat promocional que es juga en cinc proves europees del WRC on aquest pilot RACC de 22 anys s'ha marcat el desafiament més important de la present temporada. 

L'any passat, Nil Solans i el seu copilot Miquel Ibáñez van culminar la seva primera temporada mundial adjudicant-se la victòria al RallyRACC, la qual cosa, sumat al resultat de Portugal, els converteix en un dels equips favorits al títol, el premi del qual és el volant d'un Fiesta R5 d'M-Sport per a la temporada 2016.

La configuració que tenia la passada prova portuguesa, al nord del país, era completament desconeguda per Solans, però va aconseguir concloure-la i a més en una posició brillant: "Vam tractar de ser el més segurs possible i això que era un ral·li dur i trencador que ens va posar en serioses dificultats, quan passàvem nosaltres hi havia unes roderes impressionants. En realitat, no va ser un cap de setmana fàcil per a nosaltres, però vam aconseguir reconduir la situació i al final la nostra estratègia va donar resultat i vam poder pujar al podi, un fet que va satisfer les nostres expectatives; ara cal ascendir, com a mínim, un esglaó més.

Espero que el proper ral·li no sigui tan difícil, serà a Polònia, un terreny on els nòrdics solen anar molt de pressa. Nosaltres intentarem fer algun test en aquesta zona per preparar-nos en condicions. En tot cas, crec haver pres la mida a la conducció del Fiesta R2 i espero seguir progressant. El nou cotxe s'ha mostrat més dur que l'anterior i el seu motor també és millor, al meu entendre, diu Solans.

Nil Solans té paraules per les persones i entitats que l'ajuden: "Estic molt agraït tant al meu pare, com al RACC i a tots els meus patrocinadors per haver-me donat l'oportunitat de tornar a disputar la 'Drive Dmack Fiesta Trophy'. Intentaré guanyar, no he d'amagar quins són els meus objectius, encara que sóc conscient que no serà gens fàcil. Aquest any treballarem molt en les notes i en intentar trobar el límit al nou Fiesta R2, que francament s'ha mostrat molt resistent a Portugal. Crec que si fem les coses bé podem estar aquest any en la batalla pel títol.

La Drive Dmack Fiesta Trophy efectuarà la final en el 51 RallyRACC i ho farà amb una prova doble, ja que hi haurà dues classificacions, una per l'etapa mixta i de terra i una altra per les dues d'asfalt.

Classificació provisional Drive Dmack Fiesta Trophy

  1. 1-Max Vatanen/Jacques-Julien Renucci (Finlàndia/França), 31 punts
  2. 2-Marius Aasen/Veronica Engan (Noruega), 21 punts
  3. 3-Nil Solans/Miquel Ibáñez (Espanya), 15 punts
  4. 4-Tom Cave/Craig Perry (Gran Bretanya), 13 punts
  5. 5-Gus Greensmith/Elliott Edmondson (Gran Bretanya), 12 punts
  6. Etcètera fins a 11 classificats