El RallyRACC inclòs en el precalendari del WRC 2016

14/05/2015

WRC Promoter, empresa promotora del Campionat del Món FIA de Ral·lis, ha comunicat els noms de nou ral·lis que figuraran en el calendari del WRC de 2016. Aquestes nou proves tenen acords plurianuals amb l'entitat promotora i han rebut la confirmació com a proves puntuables per a la pròxima campanya per part de la Comissió WRC, que es va reunir aquest dimecres a París, encara que segueixen sotmesos a l'aprovació final per part del Consell Mundial de l'Esport del Motor de la FIA.

Aquests nou ral·lis són Monte-Carlo (21 al 24 de gener), Suècia (12 al 14 de febrer) i amb dates encara per confirmar Argentina, Austràlia, Finlàndia, Itàlia, Mèxic, Polònia i Espanya, tots ells subjectes també a un funcionament satisfactori de l'edició 2015, que en la majoria dels casos encara s'ha de disputar.

Aquesta prematura nominació permetrà als organitzadors planificar amb molt de temps les seves edicions de 2016. La resta de proves puntuables seran comunicades oportunament durant el proper mes de setembre com a molt tard.

Olivier Ciesla, director general de WRC Promotor: "El WRC és diferent a qualsevol altre Campionat del Món de la FIA, ja que s'inicia al gener i per això hem de decidir molt aviat les primeres dates del mateix, les de Monte-Carlo i Suècia. Confirmar una primera llista de ral·lis que ja es pot assegurar seran puntuables és una cosa que comuniquem conscientment i que permet a les organitzacions iniciar la planificació i els preparatius de la seva competició tan aviat com els sigui possible".

"Tenim també propostes interessants sobre la taula dels països que encara no figuren en el calendari i hem iniciat negociacions perquè un o dos dels ral·lis que falten per nominar siguin nous, encara que sense que això signifiqui augmentar el nombre de ral·lis del campionat" .

La data del que serà el 52 RallyRACC (2016) es comunicarà al seu moment si bé no està previst que canviï la seva actual ubicació al mes d'octubre. D'altra banda, el 51 RallyRACC ja és sabut que es correrà entre els dies 22 i 25 d'octubre de 2015. El RACC comunicarà pròximament l'itinerari i altres detalls d'aquesta propera edició de la màniga espanyola del WRC.