Espanyols en el Ral·li de Portugal

18/05/2015

Amb la baixa obligada de Xevi Pons, convalescent de la lesió de columna que va sofrir fa unes setmanes a Bolívia, tres seran els equips espanyols complets presents en el proper Vodafone Ral·li de Portugal, que es disputarà en el nord del país veí entre els dies 21 i 24 de maig.

Dani Sordo i Marc Martí (Hyundai i20 WRC/Hyundai Motorsport núm. 8) són òbviament els cap de llista de la participació nacional, disposats tots dos a sumar un bon resultat en uns trams que estaran replets d'afeccionats del nostre país. 

També s'han inscrit els andorrans Joan Carchat-Claudi Ribeiro (Mitsubishi Lancer Evo X/ACSM Rallye Team núm. 93) i el copilot David Vázquez, que oficiarà el seu treball al costat del pilot xilè Ramón Torres en el Ford Fiesta R5 núm. 78 de RMC Motorsport.

Però sens dubte l'equip que acapara més atenció per la novetat que presenta la seva participació és Nil Solans i Miquel Ibáñez, que aquest any participaran de nou en el Drive Dmack Festa Trophy. Ho faran amb un dels Ford Fiesta R2, equipat amb el nou motor 1.0 EcoBoost i amb el núm. 104.

Onze seran els pilots, de 9 països, que aquest any iniciaran la Drive Dmack Fiesta Trophy amb la il·lusió tots ells de fer-se mereixedors de la campanya de WRC2 durant 2016. La llista està liderada pel subcampió de la passada campanya, el britànic Tom Cave (23 anys), juntament amb els altres cinc pilots repetidors: Marius Aasen (23), el campió en rookies Max Vatanen (24), Ghislain de Mevius (26), Nicolas Amiouni (26) i el pilot del RACC, guanyador de l'última prova de 2014, Nil Solans (22).

Després de Portugal, la Drive Dmack Fiesta Trophy correrà a Polònia, Finlàndia i a les dues curses sobre asfalt restants: Alemanya i RallyRACC. El guanyador d'aquesta categoria en 2014, l'estonià Sander Pärn, també estarà a Portugal i iniciarà el seu programa com a premi per haver vençut: la mini temporada amb un Fiesta R5 d'M-Sport al costat de Jari Ketomaa al'equip Drive Dmack, i participarà al campionat WRC2.