El Ral.li Itàlia Sardenya anuncia duresa estil marató

07/05/2015

La propera prova del mundial serà el Ral·li Portugal, després de molts anys al nord del país, i la següent serà la cursa d'Itàlia, que un any més es correrà a Sardenya. El responsable de l'itinerari de la dotzena edició del Ral·li Itàlia Sardegna és l'excopilot bicampió del Món, Tiziano Siviero, que explica els principals detalls de la qual serà sisena cita del WRC 2015.

Tiziano Siviero: El ral·li s'iniciarà a Cagliari, on a última hora de la tarda del dijous 11 de juny tindrà lloc una súper especial, a l'àrea del port, de 2,5 km, a la qual els cotxes donaran dues voltes i no una com l'any passat. Una altra novetat d'aquest any és que els cotxes passaran la nit en aquesta mateixa ciutat, en la via Roma.

El divendres 12, l'etapa constarà d'un recorregut que portarà als participants de Cagliari a l'Alguer, una jornada que en la pràctica, segons Siviero, és pràcticament nova, ja que només una part de les dues especials denominades Grighine (26,4 km i 18,7 km) es van disputar en les edicions de 2010 i 2011. Pel que fa a les especials completament noves cal destacar Sinis-Mont´E Prama (21,1 km), que es farà una sola vegada i que circula molt prop del mar, així com els trams al costat de les platges de Mari Ermi i d'Aruttas.

El dissabte 13 tindran lloc les especials més llargues i possiblement més dures, una etapa veritablement marató: Utilitzarem el millor que estigui disponible de Monte Acuto, amb porcions molt tècniques, possiblement més que el passat any, quan vam dissenyar una prova de 60 km. Entre les altres hi haurà una zona remota per substituir els pneumàtics, operació que hauran de fer els propis equips. Serà sense cap dubte l'etapa més llarga del mundial, quant a longitud de km cronometrats del WRC d'aquesta temporada. Sens dubte Monte Lerno (42,2 km), Coilluna-Loelle (36,7 km) i Montidialà (22,5 km) seran un gran desafiament.

En l'etapa final, curta com exigeixen els cànons actuals de la FIA, tindrà lloc el power stage a Cala Flumini. Siviero comenta que el diumenge començarem amb una prova nova molt propera a l'Alguer, Olmedo-Monte Baranta (11 km), en la qual s'intercalarà el power stage del passat any, només que més llarg. En definitiva, la novetat més consistent de la nostra cursa té a veure amb la longitud i duresa de la pròpia competició, principalment en la segona etapa que es preveu duríssima.

El Ral·li Itàlia Sardegna 2015, que es disputarà de l'11 al 14 de juny, tindrà un total de 402 km cronometrats dividits en 24 proves especials. L'Alguer albergarà de nou el nucli de la cursa i la caserna general de la mateixa, el parc d'assistència, la sala de premsa i el podi i repartiment de premis final.