Velocitat i resistència, claus pel Ral.li Argentina

22/04/2015

Velocitat i resistència seran, com és habitual al país sud-americà, les claus d'aquesta 35a edició del Ral·li Argentina, sisena ronda de les tretze que conformen el calendari d'aquest any i que es disputarà aquest cap de setmana, entre els dies 23 i 26 d'abril. Després d'un descans de 38 dies, el WRC es posa de nou en marxa amb una de les proves més peculiars del campionat. Els equips reprenen el calendari mundialista amb energies renovades i el propòsit de donar el màxim en aquesta prova.

Després de tres victòries consecutives, Sébastien Ogier i Julien Ingrassia (Volkswagen Polo-R WRC) arriben a Sud-amèrica amb una renda important sobre els seus rivals més propers, els seus companys d'equip Andreas Mikkelsen i Ona Fløene, els únics que de moment estan en condicions d'apropar-se lleugerament als líders. Thierry Neuville, Mads Østberg i Elfyn Evans també lluitaran amb els seus Hyundai i20, Citroën DS3 i Ford Fiesta RS, respectivament. En aquesta ocasió, i per primera vegada en 2015, seran tres els DS3 WRC que s'alinearan a la sortida, ja que a Østberg i Kris Meeke se suma Khalid Al Qassimi. També compten i molt els espanyols Dani Sordo i Marc Martí, que amb el seu Hyundai i20 oficial tenen bastant d'experiència a la prova argentina.

Aquest any, el Ral·li Argentina compta amb una ruta renovada de 345,70 km que inclou una nova superespecial a la ciutat de Merlo, província de Sant Luis, que serà la prova d'obertura per als participants el dijous 23 d'abril. La competició real comença l'endemà amb dos especials que es realitzen dues vegades, els 20 quilòmetres de Villa Bustos-Tanti, que no s'ha utilitzat durant diversos anys, i els 52 quilòmetres d'Agua de Oro-Ascochinga, que es corre en direcció oposada a l'any passat. El dissabte, l'itinerari portarà als participants a les ràpides especials del Valle de Punilla, que inclouen el tram llarg de San Marcos-Charagato, de 56,77 km, a recórrer dues vegades. Per finalitzar l'esdeveniment, la competició es trasllada al Valle de Traslasierra el diumenge, amb una doble passada pel llegendari El Cóndor-Copina, que serà el Power Stage, i que en bona part transcorre per un paisatge llunar a una altitud de més de 2.000 metres sobre el nivell del mar.

De 2,68 a 56,77 km de longitud, amb sol o a través d'una espessa boira, a carreteres espectaculars properes a la ciutat o en estèrils paisatges llunars, el Ral·li Argentina compta amb una àmplia gamma de condicions i exigeix un alt grau de versatilitat a pilots i copilots. A l'itinerari només set especials diferents, però totes elles exigents a la seva manera. Mentre que el Ral·li de Mèxic va proporcionar el punt més alt de la temporada, amb 2.752 metres sobre el nivell del mar, el sostre del WRC, el d'Argentina compta amb la major diferència d'altura del WRC d'aquest any, amb un itinerari que va des de 641 a 2.138 metres sobre el nivell del mar. La diferència d'altitud és d'1.497 metres a Argentina, a diferència dels 952 metres de Mèxic. Això requereix que els especialistes dels motors utilitzin un sistema de gestió del motor intel·ligent que resisteixi la prova en qualsevol extrem. Com més puges, més baixa és la pressió de l'aire i amb això es redueix el contingut d'oxigen, el resultat és una combustió menys eficient i per tant, menys rendiment del motor.