El balanç d'Aman Barfull, director del 49 RallyRACC

(03/11/2013)

Aman Barfull 

“De nou hem innovat i ara pilots, públic i la FIA compten amb seguir per aquest camí”

Dirigir un conglomerat de 2.500 persones per organitzar una prova del Campionat del Món FIA de Ral.lis no és una tasca fàcil, i més quan entre tantes persones s'ajunten professionals de tot tipus i els voluntaris que treballen per la simple i imprescindible satisfacció d'ajudar. Aman Barfull, director de cursa del RallyRACC i màxim responsable de l'àrea esportiva del club, lidera les destinacions d'aquest gran esdeveniment amb uns resultats que parlen per ells mateixos: El RallyRACC és un dels més valorats per tots.

A més dels seus càrrecs al capdavant de l'activitat esportiva del RACC, Aman Barfull és un home extraordinàriament ben relacionat en el mundial, sent vicepresident de la Comissió de Ral.lis de la FIA i membre de la Comissió WRC.

“Quan acabem una edició amb èxit com la d'aquest any, la sensació que tenim tots és d'enorme satisfacció per haver col.locat al nostre ral.li en el lloc més alt del campionat i convertir-lo en el ral.li amb més diversitat del calendari (nit, asfalt i terra). Però un dels punts que vull comentar és que la nostra intenció d'apropar el ral.li al ciutadà, de popularitzar el nostre esport, prossegueix amb resultats palpables en la sortida de BARCELONA i en el tram urbà de SALOU i amb un gran camí per davant.

El públic sempre va estar en el nostre punt de mira quan vam dissenyar no només aquesta 49 edició, sinó l'anterior. Fa un any vam iniciar aquesta nova orientació, aconseguint la complicitat de l'Ajuntament de Barcelona i també de les cadenes de televisió de casa. Aquest any hem insistit en això, aportant una mica més, com que la sortida barcelonina fos autènticament real i a més duent a terme una campanya de difusió del RallyRACC que supera amb escreix la d'altres edicions.

Totes les nostres innovacions dels últims anys, reflectides en aquesta última edició, han tingut èxit però el més important és que tots els actors, pilots, equips, FIA, públic, col.laboradors, etc. compten ja amb elles de cara al futur, és a dir, no només experimentem amb noves opcions sinó que tot el que aportem arriba per quedar-se. Això fa que s'aconsegueixin i superin les expectatives i que la nostra cursa gaudeixi d'una salut envejable. De tenir una competició de desenllaç previsible fa uns anys hem passat en poques edicions a oferir un ral.li altament complicat que tots, més que acceptar, desitgen que segueixi així.

Un any més, pensar en la millora contínua del nostre producte esportiu i reunir i fins i tot potenciar la complicitat de tots ens col.loca en primer plànol internacional. Queden uns mesos per davant per pensar en les nostres properes innovacions i la de l’any vinent serà una edició molt especial, la 50, una fita a l'abast de poques curses. Des del RACC voldríem que aquest mig segle coincidís amb els 10 anys d'estreta col.laboració amb els diferents estaments de la Costa Daurada, estic convençut que tots treballarem perquè això sigui així. Però de moment brindo amb tots els nostres socis per un èxit, no diré sense precedents, però sí millor que qualsevol altre anterior. Felicitats a tots!”.

Tornar