RallyRACC, equips espanyols: Victòries d'Ojeda i Lemes i podi de Membrado en Producció

(01/11/2013)

Josep Maria Membrado (Mitsubishi) 

Deixant a un costat la ja comentada actuació en altres apartats d'aquesta web de Dani Sordo-Carlos del Barrio (Citroën), 16 van ser els equips nacionals que van prendre la sortida en la cita espanyola, causant baixa abans de la mateixa només un equip de la llista d'inscrits. És important destacar que a més es va comptar amb la participació del copilot madrileny Borja Rozada, que al costat de Benito Guerra (amb qui va guanyar el mundial PWRC de 2012) es va imposar a la categoria de Producció (Classe 3) amb el seu Mitsubishi.

Anem doncs amb l'anàlisi equip per equip.

Enrique García-Ojeda/Borja Odriozola (Citroën DS3 R3T), 1r en WRC3
13è i guanyadors de la categoria WRC3 marcant els 15 escratx del ral·li possibles. A més, van aconseguir el millor resultat d'un Citroën DS3 R3T en una cita del mundial, sent els vencedors en dues rodes motrius. Un excel·lent resultat que demostra una vegada més la gran qualitat de Quique, antic Campió d'Espanya i de l'IRC.

Yeray Lemes/Rogelio Peñate (Ford Fiesta R2), 1r en FIA Junior WRC
17è i guanyadors de la JWRC a més de la Classe 6. Com havia ocorregut en el RallyRACC 2010, els canaris van tornar a dominar l'ara anomenada Junior WRC sota el format de l'antiga Acadèmia. I això els va servir per proclamar-se subcampions del certamen, un merescut colofó a una temporada en la qual han sofert alguns contratemps.

Josep María Membrado/Oriol Julià (Mitsubishi Lancer Evo X), 3r en Producció
25è i 3r de Producció (Classe 3). Van ser globalment els millors espanyols en l'arribada després d'Ojeda i Lemes. Sengles punxades en la primera passada pel Priorat i Colldejou els van impedir lluitar per la victòria en la seva categoria, que van arribar a liderar al començament de la prova, a més d'alguns problemes en la caixa del canvi. El diumenge van cobrir l'etapa de terra amb l'objectiu d'acabar.

Carles Llinàs/Kiko Torra (Mitsubishi Lancer Evo X)
27è i 5è de Producció (Classe 3). Habituals en els últims anys de la prova mundialista, el divendres van haver de fer gairebé tota l'etapa amb un palier trencat. El dissabte va haver-hi problemes de direcció que Calm Competició va esmenar de cara a la jornada de terra, que van completar sense incidències.

Celestino Iglesias/Jorge Iglesias (Ford Fiesta R2)
28è i 6è en la Classe 6. En la categoria R2 els gallecs només es van veure superats pels cinc classificats en la JWRC. Fantàstica cursa en el seu segon RallyRACC, cobrint sense cap problema les tres etapes a un ritme molt constant.

Juan Carlos Aguado/Daniel del Rincón (Ford Fiesta R2)
31è i guanyadors de la Beca RMC. Fent gala de la seva experiència i amb un bon ritme durant els tres dies, van acabar sent els brillants guanyadors després de l'abandonament de Falcón-Larrodé.

Mariano Parés/Santiago Oriola (Mitsubishi Lancer Evo IX)
33è i 7è de Producció (Classe 3). Gaudir del ral·li, aquest era l'objectiu que van complir plenament, patint una mica més a l'etapa de terra en trobar les pistes molt deteriorades.

Ángel Paniceres/Salvador Belzunces (Ford Fiesta R2)
38è i 2n de la Beca RMC. Una avaria a l'accelerador electrònic els va fer deixar la cursa a la segona etapa. Tornaven el diumenge a la terra marcant quatre escratx per finalitzar segons.

Josep A. Domenech/Manel Marchal (Suzuki Swift 1.6 Sport)
39è i 1r de Classe 9. Va resultar molt dur, però l'equip sabia ja al que venia. Van gaudir en l'etapa nocturna, també sobre l'asfalt de les dues primeres jornades, però a la terra ho van passar realment malament en tocar els baixos del Suzuki en les roderes. Finalitzar va ser una victòria per a ells.

Óscar Sarabia/Sara Fernández (Citroën DS3 R1)
Abandonament. Només van disputar les dues etapes d'asfalt al no comptar el Citroën DS3 R1 amb la configuració per a la terra. Els càntabres, guanyadors del Rally Star Driver afavorit per Quique Ojeda i Jonathan de Miguel, van gaudir de la seva primera experiència mundialista, una cosa que recordaran durant molt temps. En el moment de retirar-se, rodaven en la posició 38è de 54 equips que acabaven la segona etapa, liderant a més la Classe 9. Sensacional.

Joan Font/Josep Maria Ferrer (Mitsubishi Lancer Evo X)
Abandonament. Va haver-hi problemes amb els conductes del líquid de fre i l'embragatge es va trencar el segon dia, per la qual cosa en cap moment van poder gaudir de la cursa. En l'assistència del dissabte es va intentar solucionar, però el diumenge a la terra els frens van tornar a causar problemes, havent d'abandonar. Josep Maria Ferrer tornava a copilotar després de 20 anys inactiu i 15 sense fer-ho sobre terra.

José Antonio Suárez/Cándido Carrera (Ford Fiesta R2)
Abandonament. La forta sortida en el segon tram del dissabte, en el mateix lloc on també es va sortir Tidemand, els va impedir lluitar per la victòria i el subcampionat en la FIA Junior WRC, sent finalment tercers en aquesta categoria en la classificació general final.

Nil Solans/Miquel Ibáñez (Ford Fiesta R2)
Abandonament. Va sorprendre el jove equip català amb un ritme espectacular en les dues etapes d'asfalt, sent a més la primera vegada que competien amb slicks. El diumenge van voler pressionar encara més, en un terreny on comptaven amb més experiència, tot i que atrapaven al cotxe que els precedia. No obstant això, l'exhibició va tenir un final amarg, en abandonar al penúltim tram, on després d'una avaria a la direcció acabava trencant la suspensió.

Emma Falcón/Carlos Larrodé (Ford Fiesta R2)
Abandonament. Faltant tres trams, quan lideraven des de l'inici del ral·li la Beca RMC, s'havien de retirar, ja que el dipòsit de combustible es trencava. Una llàstima per a la pilot canària que segueix sorprenent, a la qual el recorregut del RallyRACC, molt similar als de les Illes Canàries, li va semblar molt més senzill que algunes proves del nacional com Orense o Llanes. Amb el suport de Fernando Capdevila, Emma té molt futur.

Juan Álvaro Filip/Juan Luis García (Ford Fiesta R2)
Abandonament. No van passar de la primera etapa amb una avaria en el motor que no va poder ser esmenada, per la qual cosa no va ser possible per al jove pilot madrileny tornar a la cursa en les dues següents. Una llàstima, perquè l'experiència li hagués anat molt bé i amb prou feines va aconseguir assaborir-la.

Tornar