RallyRACC, FIA Junior WRC: Yeray Lemes-Rogelio Peñate, tres anys després

(31/10/2013)

Rogelio Peñate, Antonio Zanini i Yeray Lemes

Si en l'antic certamen JWRC el canari Yeray Lemes havia aconseguit la seva única victòria en la categoria en el RallyRACC de 2010, última temporada en la qual el campionat es va disputar com a tal, ara ha tornat a fer-ho en la prova espanyola, aconseguint el seu primer triomf en el campionat successor d'aquell, el FIA Junior WRC, que al seu torn recollia el testimoni de la WRC Academy, on Yeray Lemes-Rogelio Peñate també van participar el 2011. Lemes-Peñate es disputaven el subcampionat amb un altre equip espanyol, el format per José Antonio Suárez-Cándido Carrera, atès que el suec Pontus Tidemand arribava a aquesta última cita com a campió.

De fet, Suárez i Lemes acabaven la curta etapa del divendres separats per aquest ordre en dues dècimes de segon. No obstant això, la tranquil·litat arribava aviat per Lemes, ja que tant Suárez com Tidemand se sortien en la mateixa corba del segon tram del dissabte, El Priorat. A partir d'aquí Lemes es va dedicar a contemporitzar, ja que el seu rival més proper estava a més de 2 minuts i quedava l'etapa de terra, ja que en aquesta cursa els Junior realitzaven tot el ral·li. No obstant això, Lemes va ser el més ràpid en quatre dels sis trams del segon dia, guanyant altres dos el diumenge, cosa que va suposar set punts extra ja que també va guanyar un altre el divendres.

D'aquesta manera, el de Lanzarote de 26 anys es proclamava subcampió, acabant Suárez tercer en la general del campionat. La victòria del canari li va atorgar a Espanya la Copa Junior WRC de Nacions en superar a Suècia. La segona plaça en el RallyRACC era per al noruec Marius Aasen, que al seu torn aconseguia guanyar tres especials. Completava el podi l'estonià Sander Pärn, autor de dos escratx. El següent classificat era l'eslovac Martin Koci per davant del turc Murat Bostanci, que va guanyar la primera especial del diumenge i va haver de sobreposar-se a un conat d'incendi al seu Fiesta R2. L'únic que no va poder acabar va ser el suís Michael Burri mentre que el finlandès Andreas Amberg quedava exclòs del certamen en haver-se absentat a Alemanya i França.

Conclou, doncs, el FIA Junior WRC de 2013 tal com va acabar el del passat any, amb victòria espanyola en la prova de casa, encara que aquesta vegada Lemes substituïa a Suárez en el més alt de la classificació i també en el subcampionat, un curiós mà a mà que no amaga que l'objectiu final no ha pogut aconseguir-se per molt poc.