RallyRACC, WRC3: Sensacional victòria de l'espanyol Quique García-Ojeda

(30/10/2013)

Enrique García-Ojeda. RallyRACC 2013 

Amb una participació sensiblement inferior a la de proves anteriors, en part per l'absència dels pilots del Citroën Top Driver pels quals no era puntuable el RallyRACC, la categoria WRC3 comptava amb l'al·licient de comprovar les prestacions de l'equip espanyol format per Quique García-Ojeda i Borja Odriozola, amb el DS3 R3T d'Auto Gomas, després de l'amarga experiència del Ral.li de França, on no van poder acabar. I cert és que en la cita espanyola ho van brodar, doncs van marcar l’escratx de WRC3 en els 15 trams disputats, finalitzant a més en la 13a plaça absoluta de la classificació general, la qual cosa iguala el millor resultat d'un Citroën DS3 R3T en una prova del WRC.

És veritat que Ojeda no va tenir cap tipus d'oposició al llarg dels tres dies de cursa, absent el ja campió Sébastien Chardonnet, ja que ni Mohamed Al Mutawaa ni Mohamed Al Sahlawi, tots dos dels Emirats Àrabs, van rodar en cap moment al ritme del càntabre, Campió de l'IRC el 2007 i d'Espanya el 2008. Ojeda i Ordiozola van ser els primers espanyols en l'arribada.

Caldria destacar també que només dos cotxes de la categoria WRC2, superior en prestacions a la seva mecànica, van estar per davant en la citada classificació general del pilot espanyol, deixant a més excel·lents sensacions sobre la fiabilitat aportada pel seu Citroën al llarg de la cursa. El podi de la categoria WRC3 el completaven Mohamed Al Mutawaa-Stephen Mcauley i Mohamed Al Sahlawi-Allan Harryman, tots dos també amb Citroën DS3 R3T.

RallyRACC, classificació WRC3
1-Enrique García-Ojeda/Borja Odriozola (Citroën DS3 R3T), 3h.57’11.8
2-Mohamed Al Mutawaa/Stephen Mcauley (Citroën DS3 R3T), a 16’55.3
3-Mohamed Al Sahlawi/Allan Harryman (Citroën DS3 R3T), a 30’23.0

Tornar