RallyRACC, WRC2: Robert Kubica sentencia el títol en la seva primera temporada en el mundial

(29/10/2013)

Robert Kubica. RallyRACC 2013 

El pilot polonès Robert Kubica i el seu copilot Maciek Baran són els campions del nou certamen avalat per la FIA i denominat WRC2, que engloba a tots els cotxes de tracció total homologats per l'organisme internacional que no són WRC. El campionat s'està disputant en totes les proves puntuables del mundial, sent aquesta la cinquena victòria de Kubica amb el seu Citroën DS3 RRC. La renúncia en el RallyRACC d'Abdulaziz Al-Kuwari, segon classificat fins a aquesta prova i que a Espanya competia amb un Fiesta RS WRC i per tant no puntuava, ha resultat decisiva.

No obstant això, el triomf de Robert Kubica no ha estat en absolut desmerescut, sobretot quan aprofitava les dues etapes d'asfalt per posar segons d'avantatge sobre la resta dels seus rivals, imposant-se en vuit de les nou primeres especials, deixant solament l'últim scratch de la segona etapa per a l'alemany Sepp Wiegand (Skoda Fabia S2000), concretament en el tram urbà de Salou, on Elfyn Evans tocava la vorera i arrencava una roda del seu Ford Fiesta R5, havent de retirar-se quan rodava segon després de Kubica.

La participació en el RallyRACC va ser de les millors de la temporada, acabant finalment segon el saudita Yazeed Al Rahji (Ford Fiesta RRC), qui es va haver de perdre alguns ral.lis, però que va guanyar a Suècia. El podi el completava l'irlandès Robert Barrable (Ford Fiesta R5), que també va tenir problemes mecànics, encara que va aconseguir classificar-se per davant de Subhan Aksa, amb un altre Fiesta R5 que eren l'autèntica novetat en aquesta prova. Cinquè se situava el peruà Nicolás Fuchs, ja guanyador amb el seu Mitsubushi Evo X de la Production Cup, destinada als Grup N convencionals, però al seu torn inclosos amb els WRC2.

A més, remarcar que Wiegand no va poder acabar en trencar la transmissió el diumenge quan era segon, així que el guanyador del Monte-Carlo no va aconseguir millorar la seva classificació. Altres vencedors de la temporada en el WRC2 van ser Al-Kuwari a Mèxic, Esapekka Lappi a Portugal i Jari Ketomaa a Finlàndia.

49 RallyRACC, classificació WRC2
1-Robert Kubica/Maciek Baran (Citroën DS3 RRC), 3h.44’35.3
2-Yazeed Al Rajhi/Michael Orr (Ford Fiesta RRC), a 5’15.8
3-Robert Barrable/Stuart Loudon (Ford Fiesta R5), a 15’31.1
4-Subhan Aksa/Nicola Arena (Ford Fiesta R5), 17’47.4
5-Nicolás Fuchs/Fernando Mussano (Mitsubishi Lancer Evo X), a 20’22.0
6-Juan Carlos Alonso/Juan P. Monasterolo (Mitsubishi Lancer Evo X), a 33’58.1
7-Marco Vallario/Antonio Pascale (Mitsubishi Lancer Evo X), a 53’05.7
8-Ala'a Rasheed/Joseph Matar (Ford Fiesta R5), a 1h.00’57.1

Tornar