Sébastien Ogier: 'El títol de Constructors de Volkswagen té millor gust amb aquest doblet'

(28/10/2013)

Podi 49 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA 

Amb 9 victòries (8 amb Ogier i 1 amb Latvala) sobre dotze possibles en el que portem de temporada, l'equip Volkswagen Motorsport i el Polo R amb el qual han començat a competir aquest any ha demostrat que van arribar amb la lliçó ben apresa. Amb prou feines han tingut incidents mecànics i en el RallyRACC confirmaven amb una nova victòria de Sébastien Ogier i la segona plaça de Jari-Matti Latvala el seu primer títol de Constructors per a la marca alemanya. Un gran i merescut èxit.

A més, han estat els dominadors gairebé absoluts de la cursa, que han controlat amb mà ferma sent líders amb algun dels seus dos pilots, excepte després del tram 6 quan Latvala es trobava empatat amb Sordo. Seus han estat també els millors temps en cadascuna de les especials, aconseguint vuit Sébastien Ogier, tres Jari-Matti Latvala i dues Andreas Mikkelsen, tots ells defensant els colors de Volkswagen.

Mikko Hirvonen ha estat el primer Citroën a la tercera plaça, mèrit que li havia d'haver correspost a l'espanyol Dani Sordo, però al que un trencament d'una peça en el seu Citroën li obligava a retirar-se en el penúltim tram.

Sébastien Ogier (Volkswagen): “Estic molt content amb el fet de poder celebrar el títol de Constructors amb un doblet. Durant l'etapa de l'últim dia, en el segon bucle, ha estat més fàcil perquè no hi havia pols i la traçada estava neta. He hagut de pressionar fins al final, encara que havia de conservar els pneumàtics durant la segona meitat de l'últim tram llarg”.

Jari-Matti Latvala (Volkswagen): “La meva sensació final és la d'estar una mica frustrat per haver acabat segon a causa de problemes tècnics, la qual cosa m'ha impedit lluitar fins al final. No obstant això, la part positiva d'aquest ral·li és el títol de Constructors per Volkswagen”.

Mikko Hirvonen (Citroën): “En primer lloc em sento molt afligit per Dani Sordo i Carlos del Barrio, que havien realitzat una gran cursa, tant en asfalt com en terra. Estic força content amb el resultat d'aquest ral·li, ja que tractem de fer el possible per rodar davant en els trams d'asfalt. És bo tornar a estar al podi. Ara miraré d'acabar la temporada amb un altre bon resultat en el ral·li de Gal·les”.

Robert Kubica (Citroën): “És la meva cinquena victòria en WRC2 aquesta temporada, així que la satisfacció és total. El títol és el resultat del treball que hem fet durant tot l'any, no se cenyeix solament a aquests tres dies de cursa. Crec que he millorat molt des del meu primer ral·li de terra a Portugal, a la primavera. Espanya ha estat quelcom nou per a mi, ja que era una superfície mixta i no ho havia experimentat encara”.

Jost Capito (Director de Volkswagen Motorsport): “Guanyar els tres títols del Campionat del Món en una temporada és simplement increïble. Tenint en compte que és el primer any que competim de manera oficial en el WRC amb el Polo R, l'assoliment és encara més gran. Vèncer amb Sébastien Ogier i Julien Ingrassia en els apartats de pilots i copilots va ser el més destacat per a tot l'equip, un somni fet realitat per a ells ja que ho van aconseguir en la prova del seu país. Però el títol de Constructors és encara més important per a un fabricant d'automòbils, ja que demostra que no només el pilot és excepcional, sinó que també ho és el producte que realitzen”.

Tornar