Sébastien Ogier i VW demostren la seva condició de Campions del Món i guanyen el 49 RallyRACC

(27/10/2013)

Sébastien Ogier (Volkswagen). RallyRACC 2013 

Sébastien Ogier i Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) han aconseguit la victòria en el 49 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España 2013, 12a i penúltima prova puntuable per al Campionat del Món FIA que s'ha disputat aquest cap de setmana en la Costa Daurada. La sortida va tenir lloc el divendres a Barcelona i l'arribada avui diumenge a Salou, després de la disputa de 15 proves especials durant tres dies. Si Ogier-Ingrassia ja eren els nous Campions del Món des de la cursa anterior, en la prova catalana s'ha dirimit el títol de constructors, que s'ha adjudicat Volkswagen, i el de WRC2, campionat de suport i  en el qual un expilot de F-1 i guanyador d'un G.P. en aquesta categoria, Robert Kubiça (Citroën DS3 RRC), ha aconseguit la victòria i el títol final.

El gran interès de la jornada final del 49 RallyRACC era veure si l'ordre de sortida dels cotxes als trams de terra tindria incidència en el pilotatge, ja que a més qui semblava sortir en una posició idònia era Sébastien Ogier (VW), després de la seva punxada d'ahir. El francès s'espremia al màxim i aconseguia en només dos trams col·locar-se tercer i amb el líder, el seu company Latvala, completament a l’abast, només 14,4 segons en arribar a l'assistència de meitat de dia, quan havia iniciat l'etapa amb un retard de 46,5 segons. Andreas Mikkelsen (VW), que sortia retardat, guanyava els dos primers trams mentre que el propi Ogier ho feia en el tercer.

En la segona volta els esdeveniments van capgirar la classificació i no tan sols per l'atac en tota regla d'Ogier, que superava a Sordo després de Gandesa, sinó perquè el propi Sordo trencava un ancoratge de suspensió en impactar contra una pedra a Pesells i havia de retirar-se, tram en el qual Ogier agafava el comandament de la cursa. Poques coses més succeirien a partir d'aquest moment en una competició en la qual el nou número u s'exhibia d'una manera espectacular, aconseguint l'equip Volkswagen Motorsport un bonic doblet amb Latvala-Anttila, sent tercers Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen (Citroën DS3 WRC).

Títol de marques per Volkswagen Motorsport
Com era de preveure, el Campionat del Món FIA de Constructors ha estat per a Volkswagen Motorsport, marca que aquest any ha vençut en 9 curses i ha aconseguit resultats realment sorprenents per la seva primera temporada en competició. En tot cas, el títol és sens dubte molt merescut per quan l'equip alemany ha demostrat tenir una excel·lent mecànica d'última generació i sens dubte el millor pilot del moment, Sébastien Ogier, al seu torn Campió del Món des de l'última prova disputada a França.

Robert Kubiça (Citroën), campió en WRC2
En els tres campionats de suport, victòria molt clara de Robert Kubica-Maciek Baran (Citroën DS3 RRC) en WRC2, amb el qual el polonès es proclamava com ja es preveia Campió del Món de la categoria. En el RallyRACC, l'antic pilot de Fórmula 1 s'imposava a Yazeed Al Rajhi (Ford). En WRC3, eren els cantàbrics Enrique García Ojeda-Borja Odriozola (Citroën DS3 3RT) qui aconseguien guanyar, mentre que els canaris Yeray Lemes-Rogelio Peñate (Ford Fiesta R2) vencien folgadament en Junior, la qual cosa els convertia en nous subcampions de la categoria, premi que el 2012 van aconseguir els seus companys Suárez-Carrera, retirats ahir.

Després d'aquest reeixit 49 RallyRACC, el Campionat del Món FIA de Ral·lis de 2013 celebrarà la seva última prova entre els dies 14 i 17 de novembre a Gal·les. Quant a la propera edició del RallyRACC, la 50a, està previst que es disputi entre el 24 i 26 d'octubre de 2014, de nou com a penúltima prova del calendari.

Classificació final del 49 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA
1-Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC), 3h.33’21.2
2-Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (Volkswagen Polo R WRC), a 32.9
3-Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen (Citroën DS3 WRC), a 1’13.7
4-Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Ford Fiesta RS WRC), a 1’33.9
5-Evgeny Novikov-Ilka Minor (Ford Fiesta RS WRC), a 2’01.0
6-Mads Ostberg-Jonas Andersson (Ford Fiesta RS WRC), a 2’26.0
7-Martin Prokop-Michal Ernst (Ford Fiesta RS WRC), a 4’55.8
8-Hayden Paddon-John Kennard (Ford Fiesta RS WRC), a 6’55.7
9-Robert Kubica-Maciek Baran (Citroën DS3 RRC, 1r WRC2), a 11’14.1
10-Abdulaziz Al Kuwari-Killian Duffy (Ford Fiesta RS WRC), a 13’26”8

13-Enrique García Ojeda-Borja Odriozola (Citroën DS3 R3T, 1r WRC3), a 23’50.6

17-Yeray Lemes-Rogelio Peñate (Ford Fiesta R2, 1r Junior), a 30’38.6

Etcètera fins a 40 classificats

Tornar