El frec a frec entre Latvala i Sordo anima el segon dia del 49 RallyRACC

(26/10/2013)

Jari-Matti Latvala (Volkswagen). RallyRACC 2013 

El 49 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España 2013, està liderat al final del segon dia per l'equip finlandès Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (Volkswagen Polo R), que després d'un espectacular frec a frec amb Dani Sordo-Carlos del Barrio (Citroën DS3) es troben separats per 1,6 segons. Tot sembla indicar que aquest duet surt com a favorit per a l'etapa final, si bé no cal oblidar l'extrema dificultat d'aquest diumenge, amb especials mixtes o sobre terra. Una gran quantitat de públic ha seguit les evolucions dels pilots, tant en els trams cronometrats com en el parc d'assistència de PortAventura, on milers de persones han gaudit amb la proximitat de cotxes i pilots, i de les activitats del village.

La dificultat del dia la presentaven les dues passades al llarg El Priorat (42,04 km) i Colldejou (26,48 km) a les quals se sumava una a Riudecanyes (16,35 km) i una altra a Salou (2,24 km). Dani Sordo (Citroën) aconseguia ser el més ràpid en els dos primers trams del dia, en tots dos per davant dels dos Volkswagen, mentre que en el tercer el més veloç era Jari-Matti Latvala (Volkswagen) per un escàs mig segon sobre Sordo. Amb tot, la notícia en aquest tram, Colldejou, la protagonitzava el fins a aquest moment líder, Sébastien Ogier (Volkswagen), que topava amb una pedra que el feia punxar, perdent 50 segons llargs i el més important, el lideratge, passant de cop a la sisena posició.

Amb tot, Sordo i Latvala arribaven empatats a l'assistència de PortAventura, amb mig minut sobre el Ford de Neuville. El ral·li recobrava de cop un gran interès a costa d'Ogier, per la qual cosa el segon gir prometia moltes emocions. A El Priorat, els VW aconseguien imposar-se a tots dos per menys d'1 segon, encara que Latvala aconseguia trencar l'empat amb l'espanyol, al que ara avantatjava d'1 dècima.

A Colldejou, a més power stage, un Thierry Neuville embalat aconseguia guanyar per gairebé 3 segons a Ogier i Latvala, encara que la seva diferència sobre el cap de cursa seguia essent gran. Dani Sordo es va emprar a fons però només va aconseguir la quarta plaça, a 1,1 segons de Latvala, de manera que aquest se li escapava per 1,2 segons. El tram urbà, ple de gom a gom, veia a més a Latvala com el més ràpid seguit de Neuville, Sordo i Ogier, per la qual cosa la classificació provisional després del segon dia quedava certament molt estreta amb Latvala i Sordo separats per menys de 2 segons, i amb Neuville i Ogier en un segon pla però amb un previsible frec a frec pel podi.

En els campionats suport, lideratge més que clar de Robert Kubica (Citroën) en WRC2, del cantàbric Enrique García-Ojeda (Citroën) en WRC3 i del canari Yeray Lemes (Ford) en Junior, la qual cosa d'acabar així el convertiria en subcampió d'aquest certamen reservat als sub-27 una vegada s'han retirat per sortida de carretera el ja campió, Pontus Tidemand, i l'asturià José Antonio Suárez.

Demà, la temuda etapa mixta
Queda una jornada de cursa del 49 RallyRACC, la que es preveu més difícil, per l'aparició dels trams de terra i mixts. Seran dues passades a Gandesa (07:33h i 12:57h) i Pesells (07:58h i 13:22h), ambdues de terra, i altres dues a Terra Alta (09:04h i 14:28h), en aquest cas un tram mixt amb cinc canvis de pis en els seus llargs 35,68 km. A les 11:09 hi haurà el pas pel parc d'assistència de PortAventura i a partir de les 16:36 l'arribada a Salou, on el podi posarà punt i final a la competició.

Classificació provisional del 49 RallyRACC després del dia 2
1-Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (Volkswagen Polo R WRC), 2h.06’08.9
2-Daniel Sordo-Carlos del Barrio (Citroën DS3 WRC), a 1.6
3-Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Ford Fiesta RS WRC), a 29.3
4-Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC), a 46.5
5-Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen (Citroën DS3 WRC), a 57.8
6-Evgeny Novikov-Ilka Minor (Ford Fiesta RS WRC), a 57.9
7-Mads Ostberg-Jonas Andersson (Ford Fiesta RS WRC), a 2’28.4
8-Martin Prokop-Michal Ernst (Ford Fiesta RS WRC), a 3’06.7
9-Hayden Paddon-John Kennard (Ford Fiesta RS WRC), a 3’08.6
10-Robert Kubica-Maciek Baran (Citroën DS3 RRC), a 4’07.6

Tornar