El 49 RallyRACC arrenca aquesta tarda des de Barcelona

(25/10/2013)

Sortida Barcelona RallyRACC 2013 

Barcelona respira automobilisme. Des de les 15.30 hores, el parc tancat amb els 64 participants del 49 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA estā instalˇlat davant la majestuosa catedral de la Ciutat Comtal, a l'espera que a les 18.00 hores tingui lloc la cerimōnia oficial de sortida, punt d'arrencada del primer dels tres dies de competiciķ d'aquesta ediciķ 2013 del Ralˇli d'Espanya, que organitza el RACC.

Pilots, copilots, representants dels equips, les muntures perfectament decorades i a punt, aficionats, seguidors forans, curiosos atrets per la gran infraestructura que comporta integrar a la gran capital l'autčntica sortida d'un ralˇli del mundial, ocupen els contorns de l'esplanada de les escalinates de la seu, donant un toc de color i un aspecte diferent a una de les zones més visitades de Barcelona, per la importāncia de la seva arquitectura gōtica.

Al matí, els nens gaudien dels preāmbuls del RallyRACC participant del Bicivisme, una activitat de seguretat vial pensada per a la participaciķ d'escolars. Paral•lelament, els preparatius per adequar la zona a les necessitats del ralˇli anaven avanįant, amb el solemne podi i la corresponent rampa per la qual a partir de les 18h baixaran els cotxes.

Els pilots han fet les delícies dels centenars d'afeccionats, participant en una sessiķ d'autōgrafs a la qual segueix la presentaciķ oficial, acte que tancarā la foto de família dels pilots de prioritat FIA i les autoritats presents, entre ells l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

A les 18.00 hores sortirā el primer participant, el tāndem recentment proclamat Campiķ del Mķn 2013 format pels francesos Sébastien Ogier-Julien Ingrassia, que obren el ralˇli i als quals seguirā, cada minut, un nou participant. Els cotxes recorreran a velocitat moderada un itinerari urbā per Portal de l’Āngel, Plaįa de Catalunya, Ronda Universitat, Sepúlveda, Plaįa Espanya, Gran Via, direcciķ a l'AP2. Tot aquest itinerari és d'enllaį, respectant-se la normativa de trāfic i de seguretat.

Abans d'arribar al final de la jornada al parc temātic PortAventura (23.22 hores), els pilots realitzaran tres trams de nit, tots ells sobre asfalt: Querol (21,26 km/20h03’), El Montmell (24,14 km/20h44’) i Riudecanyes (16,35 km/ssh45’).

Els temps es poden seguir en directe en www.rallyracc.com, un lloc web en el qual hi ha disponible tota la informaciķ del ralˇli, itinerari, inscrits, una extensa guia per a l'espectador, fotos en alta definiciķ i resums de final d'etapa en castellā, catalā i anglčs.

Tornar