El RallyRACC arriba aquest divendres a Barcelona amb activitats per a tots els públics

(25/10/2013)

Catedral de Barcelona 

El 49 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA arrencarà avui divendres des de Barcelona amb activitats pensades per a tots els públics. A més de la sortida oficial a les 18 hores, prèviament el públic assistent podrà contactar amb els pilots i viure l'ambient d'una autèntica prova del Campionat del Món.

Els més petits seran els primers que gaudiran d'aquestes activitats, podent participar en el Bicivisme (10.00 a 12.00 hores), en el qual a bord d'una bicicleta, professionals qualificats els ajudaran a incidir en tots els temes de seguretat vial que, a la seva curta edat, poden ajudar-los en la seva formació com a transeünts, fomentant el civisme en la circulació.

Quan aquesta activitat acabi, també davant la Catedral de Barcelona, punt àlgid de la cita, començarà a formar-se el parc tancat, atès que els pilots del mundial han de deixar exposades les seves muntures entre les 14.00 hores i les 15.30 hores, procedents de PortAventura. Quan això passi, la presència del RallyRACC a Barcelona es regirà per aquest timing, amb temes en els quals preval l'espectacularitat i el contacte amb el públic:

16.00 a 17.30: Sessions d'autògrafs amb els pilots
17.00 a 17.30: Presentació dels pilots
17.30: Foto oficial amb tots els pilots prioritaris i autoritats
18.00: Cerimònia Oficial de Sortida, des de les escalinates de la Catedral. Els cotxes seguiran per Portal de l’Àngel, Plaça de Catalunya, Ronda Universitat, Sepúlveda, Plaça Espanya, Gran Via i direcció AP2. L'itinerari és d'enllaç respectant-se la normativa de tràfic i seguretat. Després de la sortida els pilots realitzaran els tres primers trams de la jornada, tots de nit i sobre asfalt: Querol, El Montmell i Riudecanyes.

A les 23.22 hores, està previst que els pilots arribin ja al parc tancat de PortAventura, un altre punt d'interès per als aficionats.

No només l'arribada d'un ral·li del mundial a la gran ciutat aixeca passions entre el públic. Polítics i representants institucionals participaran de la sortida, comptant els moments abans de sortida del podi amb la presència de moltes autoritats, encapçalades per l'alcalde de la Ciutat Comtal, Xavier Trias, i la tinent d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, que acompanyaran entre d’altres al president del RACC, Sebastià Salvadó, i al Secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau.

Prèviament a les 16.15h i en el marc del Col·legi d’Arquitectes, el copilot bicampió del Món, Luis Moya, farà una conferència sobre el què és una prova del mundial a un auditori prèviament confirmat.

Tornar