2.500 persones garantiran l'èxit del 49 RallyRACC

(23/10/2013)

Control de cursa 

Demà, amb el Shakedown o tram de proves, es viurà l'autèntic dia 0 de la 49 edició del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España 2013, la penúltima cita del mundial de ral.lis que del 25 al 27 d'octubre es desenvoluparà en la demarcació de Tarragona, amb Salou i PortAventura com a epicentres.

Els equips i pilots, ja arribats íntegrament a Salou, acaben avui els reconeixements de dos dies, imprescindibles per prendre notes i referències dels trams cronometrats de cara a les seves actuacions durant les tres jornades de competició.

En un altre ordre de coses, avui s'ha confirmat que el ciclista de l'equip Katusha, Joaquim ‘Purito’ Rodríguez, actual núm. 1 del món segons el rànquing elaborat per la UCI WorldTour, visitarà el RallyRACC durant el diumenge 27, últim dia de ral.li. Actual subcampió del Món de ciclisme de ruta, ‘Purito’ és un gran aficionat a l'automobilisme i en deferència als seus èxits internacionals ha estat convidat pel RACC per recórrer el tram Terra Alta i visitar posteriorment el parc d'assistència, després del primer bucle del diumenge.

La millor organització per al millor ral·li
Organitzar de principi a fi el RallyRACC és una tasca que dura un any, ja que tot just acabada una edició, l'equip que encapçala Aman Barfull comença a treballar en la següent. Tot aquest treball de planificació es veu complementat durant la cursa per un gran nombre de persones i efectius que s'incorporen gradualment al conjunt, fins a completar la xifra de 2.500 efectius humans, cosa que garanteix l'èxit de la ronda espanyola del mundial de ral.lis.

Controls, comissaris, personal mèdic, Mossos d'Esquadra i guàrdies locals, personal d'escuderies, voluntaris i persones amb molta experiència en el funcionament d'una cursa conforma aquest conglomerat heterogeni que està perfectament dirigit des de Direcció de Cursa, amb la seva base instal·lada al Centre de Convencions de PortAventura, des de la qual ja es treballa des de fa dies.

Al personal humà s'uneixen 2 avions repetidors que contribueixen al fet que les comunicacions sempre estiguin funcionant al cent per cent; 5 helicòpters al servei de l'organització, entre ells un medicalitzat per potenciar l'atenció als pilots en cas de necessitar-la, així com 8 cotxes R (FIV) preparats per a una assistència ràpida; 300 emissores de ràdio per garantir la seguretat en tots els trams i punts d'interès del ral·li; 30 furgonetes cedides pel col·laborador Europcar per al transport de material; així com 100 vehicles que aporta SEAT, cotxe oficial de la prova, una àmplia flota que és usada per traslladar professionals i convidats, a més dels cotxes 0, en aquesta edició models de la gamma León i Ibiza Cupra.

Compartir cotxe per anar al RallyRACC
Aquesta és la innovadora iniciativa que suggereix el RACC per facilitar a tots els seguidors i aficionats dels ral.lis el transport als trams de forma còmoda i compartint despeses. En col·laboració amb la firma amovens i en aquest enllaç https://www.amovens.com/es/eventos-sostenibles/rallyracc/10547020/, conductors i passatgers poden posar-se d'acord per desplaçar-se conjuntament, incidint així en el respecte al medi ambient i en l'economia de cada seguidor.

El 49 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España 2013, se celebrarà entre els dies 25 i 27 d'octubre amb sortida des de Barcelona, arribada final a Salou i centre neuràlgic dels tres dies al parc temàtic PortAventura, en un dels aparcaments del qual s'allotjarà el parc d'assistència i el village. El 49 RallyRACC consta d'1.389,5 km de recorregut dels quals 355,92 són de velocitat distribuïts en 15 trams cronometrats, 2 d'ells mixtos terra-asfalt, altres 4 sobre terra i 9 sobre asfalt. La cursa compta amb una inscripció de 64 vehicles, 13 d'ells World Rally Car.

Tornar